Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Recenze (1 010)

plakát

Chudáčci (2023) 

Čistokrevný Lanthimos podává látku, která pohlcuje všechny emocionální pochody diváka. Upoutá ho svou vizuální optikou alá Haneke/Švankmajer pronikající pod kůži. P.s. překvapuje mě, že Bella nevzala hlavu Godwina a dala na mladé tělo svého exmanžela, ale udělala z něj zvíře.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Lucidní snění, které mi vyvolalo vzpomínku na Interstellar. Artový film, který netflixový divák nikdy nepřijme. Posledních dvacet minut čistá spirituální meditace, která v mých očích mohla trvat hodiny. Oči zavřené, vědomí otevřené.

plakát

Scény z manželského života (2021) (seriál) 

Událost. Mezi všemi seriály, které momentálně kolují ve všech platformách - klenot. Hagai Levi má úžasný cit pro dynamiku záběru, dokáže vést herce neskutečně do timingu dané scény. Emocionální, zdrcující, vášnivý, a tak geniálně napsaný. Isaac & Chastain na vrcholu.

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Autentický a velmi silný film o životě, jeho očekávání, o naplnění a zklamání. O myšlenek z minulosti, které nás doprovází celý život. Partnerskou vztahovku má mladší Trier dokonale vystudovanou, jeho optická stopa a citlivost dokonale rezonuje. "Co kdyby" si člověk říká tisíckrát za život, i tak obětuje cokoliv, aby dostal naplnění které mu říká srdce. Konečně jsem se duchem vrátil do festivalového nádechu - děkuji Joachime.

plakát

Trojúhelník smutku (2022) 

Drsný severský drama, který jde pod kůži - životem, sarkasmem a nádechem černého humoru. Tématicky autentická verze dnešní doby.

plakát

Stranger Things (2016) (seriál) 

Krásná nostalgie s nádechem Twin Peaks a pohlcující atmosférou, která Vás vtáhne a nepustí. Soundtrack jako od Refna.

plakát

Doktoři (2017) (seriál) 

Během studia jsem zažil sledování operaci mozku na neurochirurgií ve Zlíně a pro mě absolutně neskutečný zážitek. Neuvěřitelná atmosféra tohoto dokumentu mě vrátila zpátky do sálu.

plakát

Les - vidím tě všude (2021) 

Fliegauf mě opět odrovnal. Jeho třetí nadsmyslový rozměr zvuku a vizuálního prostoru s dotekem maďarské filmové školy alá Tarr vykresluje depresivní příběhy lidí ve kterém se každý divák najde. Osobitost, charakteristika, hyptóza, Budapešťský nádech, který cítím přes plátno odkrývá dnešní dobu. Je krutá, v noci odehrávající se, jako špatné myšlenky, které přichází když vychází hvězdy. Naopak když vychází slunce - vychází i nová naděje... Tenhle malý film s velkým rozsahem životních událostí, temného zvuku v podkresu mě opět zavedl tam, kde bije moje filmové srdce.

plakát

Pasažéři (2016) 

Neváhal bych ani vteřinu. "Ticket reservations please". V optice Ridley Scotta, by se jednalo o film snů, ale tahle cesta Morten Tylduma ve mě stále rezonuje. Cestovat Vesmírem je sen, díky Bohu, že můžeme snít.

plakát

Noční zvířata (2016) 

Optika s dotekem alá Denis Villeneuve. Atmosféra se dá krájet, nádech temného případu dostává diváka pod kůži. Jake Gyllenhaal na vrcholu.