Reklama

Reklama

Nostradamus: 2012

(TV film)
  • Česko Konec světa podle Nostradama (více)
USA, 2009, 120 min

Scénář:

Larry Weitzman

Obsahy(1)

Život na naší planetě byl už 5x téměř vyhuben. Čeká nás v blízké budoucnosti podobná hrozba?
Michel de Nostre-Dame zvaný NOSTRADAMUS byl lékař, který proslul jako prorok. Přestože zemřel 2. července 1566, jeho proroctví se ukazují jako velice přesná. Tento dokumentární snímek se zabývá datem 21.12. 2012, kdy má nastat výjimečný astrologický jev a podle předpovědi má nastat konec světa. Existují vědecké či jakékoliv přesvědčivé důkazy, že se temná proroctví ukrytá do tajemných čtyřverší vyplní? (Fr)

(více)

Recenze (58)

draggo 

všechny recenze uživatele

Nejspíše jeden z nejlepších dokumentů o tématu roku 2012. Přináší poměrně důkladný rozbor mnoha proroctví, která odkazují na rok 2012, a to nejen Nostradamova, ale zabrousí se i k často opomínaným alchymistům, dále ke svobodným zednářům ,indiánům kmene Hopi a dalším, to vše ve spojení s novými vědeckými poznatky. Forma dokumentu je strhující, mnohé pasáže jsou až mrazivé, ale závěrečné poselství o tom, že svůj osud máme ve svých rukou, a že můžeme přežít a být lepšími, je to, co na celém dokumentu považuji za nejcennější. /95% a 5*/ ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Určitě je to zajímavé, ale moc tomu nevěřím. Ty předpovědi jsou tak metaforicky řečeny, že se to dá napasovat na spoustu věcí a to by bylo, aby se jednou v dějinách lidstva nestala taková katastrofa, která by odpovídala Nostradamově popisu. Navíc tenhle dokument spíš ukazuje teorie, domněnky a snahy vysvětlit veškeré dějství planety ze zašifrovaných obrázků či čtyřveršů a vše to propojovat se středem galaxie a Sluncem. Nic není dokázané, všechno jsou to jen poznatky, které by mohly být pravé, ale stejně tak by nemusely. Tento dokument to ještě ke všemu podává strašně zmateně, nakousává spoustu úhlů pohledu. Ano, to je dobře, že se snaží hledat nějaké vysvětlení a nejdou zběsile jen po jedné cestě. Ale na běžného diváka to bylo moc povídání a málo poznání. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vyloženě senzacechtivý kvazidokument, který nemá s vědeckou metodou prakticky nic společného a potěší příznivce tajemna a konspiračních teorií. Je až úsměvné, jak tvůrci mlží a neustále používají obraty jako "mohlo by se", "předpokládáme", "domníváme se". Každopádně je až neuvěřitelné, kolik nejrůznějších motivů, záhad a zajímavostí se dá nacpat do tak malého vysílacího času. Jedna hvězdička je za zábavnost, informační hodnota je nulová. Celkový dojem: 15 %. ()

JamesLeon 

všechny recenze uživatele

Asi tak 80% toho co zde bylo uvedeno mi přišlo jako naprostý nesmysl. Myslím, že Nostradamus své předpovědi skrýval do veršů nejen proto, že je nemohl říkat nahlas, ale také proto, aby si v nich všichni ti co mají rádi katastrofické scénáře našli to, co se jim zrovna hodí do nastalé situace. Tvrdit, že Nostradamus předpověděl hurikán Katrina, válku v Iráku nebo dokonce současnou finanční krizi, to už mi přišlo hodně přehnaný. Věřím spíše ve vědecké důkazy a ty zde naprosto scházely. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím moderní balast ve vyprávění (hudba, střih atd.), tak obsah je většinou hodný k zamyšlení. V některých fázích jsou argumenty proroctví velmi podnětné. Lidstvo se skutečně nachází na určité křižovatce a není špatné se podívat do minulosti i za pomocí hvězd a znamení zvěrokruhu. Kdo ignoruje minulost, nemůže pochopit budoucnost. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama