foto

Gareth Edwards

  • nar. 1975
    Nuneaton, Warwickshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gareth Edwards sa narodil v roku 1975 v Nuneatone, vo Veľkej Británii. Po tom, čo dopozeral Star Wars od Georgea Lucasa, sa rozhodol stať sa filmárom. Svoj sen si začal pomaly plniť, v roku 2008 režíroval malý TV film z názvom Heroes and Villains: Attila the Hun, pri ktorom pracoval aj na špeciálnych efektoch. Robil ich vcelku kurióznym spôsobom, keďže na to použil iba programy zo svojho súkromného počítača – Photoshop a After Effects. Tým Edwards docielil výborné efekty, prekračujúce možnosti TV produkcie a za minimum nákladov. Ich tvorba trvala 4 mesiace.

V tom istom roku sa zúčastnil aj festivalu sci-fi v Londýne. Festival je kuriózny tým, že súťažiaci musia natočiť film do dvoch dní. Gareth súťaž vyhral a pustil sa do svojej prvej celovečernej snímky Monsters. Film mal rozpočet 500 000 $ a počítačové efekty preň robil zase sám Gareth na svojom notebooku. Film sa stal, na svoje náklady, hitom a celosvetovo zarobil skoro 4 300 000 $. Vďaka tomuto malému úspechu a Garethovej šikovnosti natočiť efektné sci-fi za pár tisíc dolárov si ho všimli hollywoodsky producenti a ponúkli mi réžiu Godzilly, ktorá príde do kín v roku 2014 a ukáže či Garethov úspech z Monsters nebola iba náhoda.

Don Jebal

Režijní filmografie

2018 Godzilla 2
2016 Rogue One: Star Wars Story
2014 Godzilla
2010 Zakázaná zóna
2008 Factory Farmed

Dokumentární

2008 Válečníci: Attila (TV film)
2007 Válečníci (TV seriál)
2006 Zničující katastrofy (TV seriál)
2005 Den konce světa (TV film)

Scenáristická filmografie

2010 Zakázaná zóna
2008 Factory Farmed

Dokumentární

2005 Den konce světa (TV film)

Kameramanská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace