Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Další z příběhů Sherlocka Holmese (Basil Rathbone) a doktora Watsona (Nigel Bruce) je dalším typickým snímkem o nadprůměrném intelektu a schopnosti bezchybné dedukce Sherlocka Holmese a občasné Watsonovi naivitě. Ve věznici jsou ručně vyrobeny tři malé dřevěné hrací skříňky, které se dostanou do oběhu pomocí aukce. Všichni tři noví majitelé skříněk se dostávají do smrtelného nebezpečí. Jednu z nich vlastní i Watsonův spolužák "Smraďoch", a než přijde kvůli skříňce o život, stačí odvyprávět příběh o jejím nákupu Holmesovi. Ten brzy přichází na stopu ostatních skříněk a pomocí vynikajícího hudebního sluchu odhalí hudebně zakódovanou zprávu, vedoucí k uloupeným šablonám pro výrobu bankovek v hodnotě pěti liber. Jeho protivník, je ale také velice chytrý. (Hennes)

(více)

Recenze (15)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Skvělá klasika, Sir Arthur Conan Doyle a jeho příběh opět zpracovává režisér Roy William Neill. Oblíbená dvojice Rathbone jako Holmes a Bruce jako Watson se opět dostávají do příběhu krádeží a vražd. Tentokrát se jim do cesty postavila velice chytrá soupeřka (Patricia Morison). Vzájemný souboj Holmese a jeho soupeřky o to, kdo se dříve dostane ke třem hracím skříňkám, které skrývají důležitou zprávu, se naklání na stranu Holmese. Watson, ale zachybuje, trošku nedomyslí situaci a trošku podlehne krásné ženě. Přesto Holmes samozřejmě na závěr triumfuje. A mimochodem, takový hudební sluch bych bral také :-) ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Holmes v říši hudby. Poslední Holmes ze série a já si konečně Basila Rathbona naplno oblíbil a zařadil ho bezpečně na druhé místo za Bretta. Je i více podobný Doylově předloze a Pagetovým ilustracím, ačkoli není tak charismatický jako Brett. Bohužel jeho Holmes hodně trpí na prostředí do kterého nepatří a na stupidního Watsona, který by měl i zde být superarbitrován pro blbost, ačkoli vlastně nevědomky vyřeší případ. Scenář nese nějaké prvky Šesti Napoleonů, ale jinak je opět nepůvodní, nicméně zatím nejlepší co jsem z této série viděl. 74% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tahle série s Basilem mě začíná zajímat čím dál víc. Tahle Předehra k vraždě byla úžasná epizoda z tohoto amerického cyklu. Originální zápletka, napínavý příběh, šikovné rozuzlení a excelentní herecké obsazení v čele s geniálním Basilem Rathbonem, kterému tu roli začínám věřit víc než Brettovi... Osvěžující, zábavná detektivka, které se dá vytknout absolutní minimum. Klasika z toho čiší na míle daleko a atmosféru se také daří budovat. Zápletka se mi líbí víc než v Dámě v zeleném. Zajímavý námět s hracími skříňkami a superskvělým hudebním sluchem Sherlocka Holmese. Ano, je to tak, i Doyle by byl spokojený. Sakra, ten Rathbone! Za 90%. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Tu je krásne vidieť, prečo milujem viac (prepracované) filmy noirs než klasické detektívky s jasne vymedzenými rolami. Tieto Sherlockovské adaptácie sa miestami viac spoliehajú na perfektný knižný scenár než na réžiu "v pohybe", čím strácajú na pôsobivosti. I keď uznávam, že miestami vynikne aj atmosféra, ale skôr sporadicky (samozrejme, neplatí to o celej filmovej ságe, vytrhávam z toho "len" srdce kontextu).. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Holmes a záhada hracích skříněk. Téma zajímavé, zpracování omšelé. Sice koukám na sérii výjimečně na přeskáčku (a vybírám jen ty s nálepkou "Horor", což zatím nebyl žádný z filmů), ale ani se tvůrcům nedivím, že po tomto díle celou řadu stopli. Už se totiž sami vykrádali - schéma příběhu bylo naprosto identické s Sherlock Holmes and Spider Woman, což vím bezpečně, protože to jsem viděl včera. Jinak tu kromě půvabné padoušky (taky se divím, ale to je fakt spisovný slovo) není nic, co by stálo za zmínku. Samozřejmě kromě Rathbona, ale jeho výborný výkon považuju za standard. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama