Reklama

Reklama

Samurai purinsesu: Gedô-hime

  • USA Samurai Princess
všechny plakáty

Recenze (12)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Máme tady další nízkorozpočtový japonský total-bizard splatter. Celé se to odehrává v lese, pobíhají tam úplně megaujeté postavy, proběhne zde jedna love story, docela pěkný "japonský sex" (tuhle scénu zohledňuju, taková 70. ková "sexploitation klasika" ...) a lítaj zde tuny a tuny částí lidských těl, stříkají hektolitry krve ... Je zde pár fakt vydařených fatalit, ale to film nezachrání před nudou a hlavně co je na něm nejhorší, že se bere hrozně vážně. Až neuvěřitelně vážně, přitom je to de facto totální filmová pitomost co jde zvládnout natočit v lese za týden digikamerou (což klasicky i zřejmě točeno bylo ...). Nic proti těmhle filmům nemám, právě naopak, ale tento mi přišel prostě hodně slabý a docela nudný ... nic moc. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další ujetá japonská šílenost, která tak nějak navazuje na ty předchozí, ať už na Machine Girl nebo na Tokyo Gore Police. Opět se tu člověk setká s hromadou nasekaných končetin, pár hektolitrama krve a pro potěšení tu je pár scén s motorovkou, nicméně triky a celkově gore jsou fakt hodně laciný, ale to ani nějak nevadilo, protože to bylo zábavně udělaný, ovšem do tuhýho začalo jít až ve chvíli, kdy se film, po úvodní seznamovací jatka půlhodince, začne snažit odvyprávět nějakej příběh, určit charaktery a dát tomuhle bizarnímu nic smysl a to začala ta pravá nuda, ale naštěstí ke konci se to zase začně aspoň trochu řezat, ale Machine Girl bylo rozhodně zábavnější ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po Meatball Machine, Machine Girl a Tokyo Gore Police další amorální, samoúčelná manga style oslava násilí, tentokrát z dob feudálního Japonska (?), kde se to jen hemží humanoidy, mobily a motorovými pilami. Přestože si Kengo Kaji zapůjčil spousty atributů ze svých předešlých filmů, stále se mu daří udržet si určitou rovinu nápaditosti, dokonce i po technické stránce, a vytvářet nové a nové prototypy čím dál tím bizarnějších hrdinek. Samosebou se opět vyřádil i na gore efektech, které ´sou i přes viditelně nižší rozpočet stále na vysoké úrovni, zábavně zreflektoval odkaz současné japonské společenské omladiny a jeho neurvalý cit pro obsesivní disciplíny se tentokrát zaměřil na tělní fetišismus. Samurai Princess tak nádherně vyplnila prostor při čekání na slibnou Vampire Girl vs. Frankenstein Girl a stále odkládané Tokyo Gore Police II. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Režisér Kengo Kaji sa pravdepodobne inšpiroval kolegami Nishimurom či Iguchim - Samurai Princess je nadsadený splatter, štýlovo nápadne pripomínajúci práve tvorbu spomínaných dvoch kontroverzných filmárov. Kaji pridal aj niekoľko menších úchylných inovácií z vlastného repertoára, takže výsledok je dosť šialený a pôžitok z neho bude mať zrejme iba divák, majúci zmysel a pochopenie pre japonské gore filmy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řádně krvavé, ulítle mechanické, typicky japonské. Aino Kishi je ve své roli úžasná. Překvapilo mě, že mě zaujalo herectví jednotlivých postav, něco takového jsem od tohohle westernově laděného futuristicko-historického kostýmového fantasy gore filmu nijak nečekal. Podobně laděné snímky jsem dosud přehlížel. Honem rychle to napravím. 3,5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zasadené zrejme v nejakom alternatívnom vesmíre, brajúc si z anime všetko to dobré a aj zlé. Totálny gorefest, v ktorom sa hyperaktivita závislých na ázijských dámach krutovládne sa otáčajúc v oblečkoch, musí otáčať kolem dokola, kde sa fantázii ohľadom groteskných figúriek medze nekladú. Ako nie v jednom prípade, tu naozaj záleží od vkusu a prístupu k žánru. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená jednohubka. Krv striekajúca na všetky strany, kopy (doslova) odťatých končatín, vymakaný dizajn mechov a kopa kopa zaujímavých nápadov (motorová píla namiesto nohy či samotná Samurai princess, ktorá dokáže s prsiami skutočné divy :) a to nehovorím o záverečnom super mechovi ;) ) Mňam. Milovníci netradičnej gore/splatter poetiky made in Japan si určite prídu na svoje. ()

Šakalík odpad!

všechny recenze uživatele

WHAT – THE – FUCK?! Říká se, že v životě se má vyzkoušet všechno. A tak já, maje toto rčení na vědomí, vlezl jsem do téhle ujeté japonské šílenosti, jak tenhle „film“ ostatně přesně ve svém komentáři vystihl uživatel Shit. Protože mám zásadu, že každý film dokoukám do konce, přetrpěl jsem tedy i tuhle uchylárnu. Ovšem stálo mě to mnoho. Pokaždé, když jsem myslel, že v bizarnosti už autoři prostě dál zajít nemohou, byl jsem opakovaně vyveden z omylu. Někdy jsem opravdu nevěřil vlastním očím a nevěděl, jestli se mám smát, plakat nebo raději rovnou skočit z okna. Ne, fanoušek těchhle gore uchyláren ze mě opravdu nikdy nebude. Tak nějak totiž nechápu, proč někdo takové hovadiny vlastně vůbec točí. A jen tak btw Robert Rodriguez se má pořád ještě co učit. :-) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Nuž, na začiatku sa rozbehnú pekné masakre, vzduchom lietajú odseknuté údy, chlap vyrazí z ďalšieho chlapa celú kostru, jeho kamoška má miesto nohy klepeto ktorým krája hlavy a hlavná hrdinka hádže po protivníkoch svoje prsia ( efekty má na starosti Yoshihiro Nishimura a je to už na prvý pohľad jeho typický štýl ). No a potom sa to zasekne v snahe odvyprávať dáky príbeh. Ten stojí samozrejme za prd a navyše sa to berie strašne vážne čo je pri podobnej chobotovine fatálny omyl. Tu sa človek začína nevyhnutne nudiť pretože po úvode očakáva bizarné masakre a nie antickú tragédiu v podaní krikľavo vystrojených zabijáckych magorov čo behajú lesom. V lese sa na rôznych miestach vyskytujú hromady rozsekaných tiel ktoré záporáci oživujú ako umenie. Aj hlavná hrdinka je zlátaná z niekoľkých ľudí takže je trochu schizofrenická. Napokon sa akcia opäť rozbehne, uvidíme súboje s lietajúcimi motorovými pílami či obojstranné monštrum a k slovu sa dostane aj supersonická gitara. Takže to nie je zlé, len tá snaha o drámu to ( ako obvykle ) ťahá zo zábavného béčka na polonudné béčko. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Aj ked to na mna posobilo takym uletenym dojmom, tak ma to aj bavilo pozerat. Film beriem ako parodiu na horor, lebo keby som to mal zobrat z uhla vazneho zmyslania, tak urcite by to ako horor za vela nestalo. Vo filme sa nachadza vela hororovych gore scen, ale v tej smiesnejsej forme, ak by som to mal tak nazvat. Takze celkovo je to film komicky a trosku aj psycho, co sa tyka dialogov zo strany akoze hercov. ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Zajimavě pojatý splatter, který je vizuálně docela dobře pojatý (až na levnější triky) a svou šíleností docela dobře baví, jakkoliv je to místy nepřehledné. takže dávám 60% a ***, nicméně je třeba také varovat všechny slabší povahy, mohli by se totiž zbláznit :-) ()

Reklama

Reklama