Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Božinku ... ja som si neprečítala, že je to horor. Len o čom to zhruba je a čakala som taký trhlý film. No ale bol parádne trhlý. Horory ja nepozerám, z tých kde je kopec krvi mi je do smiechu a pri ostatných sa bojím, tak to radšej nepozerám, ale totoK ... Xavier neskutočný fešák a Robin výborná a muzika tiež. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Poměrně luxusní záležitost, která s přehledem poráží většinu svých sadomasakrálních konkurentů a předchůdců. Takhle jsem měl nervy napnuté snad jen když u nás v TV poprvé dávali Deliverance. Holt, tak už to bývá, když z filmu nečiší prvoplánová stupidita, tvůrci vás nechají pěknou chvíli tápat v tom, s jakým že žánrem máte vlastně tu čest a oběti šílenců jsou vám sympatické. Musíte jim fandit a prožívat to s nimi, i když je vám téměř jasné, že moc šancí nemají. Ale naděje umírá poslední... Nápaditý a chytrý exploitation (to slovo bych z hlavy nenapsal - musel jsem ho sem zkopírovat z jiného komentáře), u kterého se nejspíš budete vrtět, odvracet oči a vůbec se všelijak ošívat. Pokud tedy nemáte nervy z oceli. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Školní horor o jednom plese a jedné smutné princezně Lole, která je stejně nejradši doma s taťkou a spolu dávají co proto všem těm nevděčným mladým klukům :-)))) . Jo, spojuje to v sobě inspiraci z různejch exploatačních válů a hororů (šílená rodina atd.) a kříží je se školní teenge story typu kalby, plesy, baby, hulení, hustá gothic sympaťanda Mia která hrozně kalí atd :-) . Po dobu děje tyhle věci relativně drží pohromadě, ale zdůrazňuji relativně, postupně by se o soudržnosti filmu jako celku dalo trochu polemizovat. S přibližujícím se koncem to pak docela začína standardnět a mění se v takovou tu klasickou honičku. Zajímavé je využití naprosto precizní a těžce profi vizuální stránky, která je zde nasazena a kontrastuje se syrově exploatačním filmovým jádrem. Je to zde záměrně a přijde mi to až jako experiment, že si tvůrci řekli, uvidíme co to udělá. Jinak teda ten profi vizuál je opravdová pastva pro oči - jak už jsem psal dřív, já tohle vždy ocením - ty syté barvy a odstíny a spousta šikovných detailů - Loliny leskle růžové šaty, blízké záběry obličejů, Loliny zpocené tváře, pití mléka, zbytky jídla kolem úst - hraničí to tady opravdu až s fetišizací některých momentů. Sedne to dobře i se skvělým hereckým výkonem Robin McLeavy, která ji zahrála jako hodně šílenou (a zároveň docela sexy :-) ) potvoru :-) . Na druhou stranu ale tenhle vizuál zase v některých momentech zbytečně ční - např. v "jámě lvové", tam by mi spíš sedlo mnohem prostější a syrovější ztvárnění. Ale to už je věc názoru. Suma sumárum, má to jak dobré momenty tak mouchy, takže trojka na to sedne nejlíp. Jinak ta míra brutality tady není zase nějaká ultra, takže to můžu doporučit i normálnějším divákům, kteří mi jinak za ty jiný hrůzy vždycky říkají že sem magor :-) . ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australáci opět nezklamali! Tak kvalitně natočené béčko aby divák pohledal. Stejně jako u prvního Wolfs Creeku mě příjemně překvapilo, jak si tvůrci dali záležet na vykreslení hlavní postavy, než ji nechali podrobit nelítostné tortuře - na to nejsem u podobných amerických kousků zvyklý, jsou mnohem povrchnější. A herečka v malé roli mučedníkovy matky se svého partu zhostila málem ve stylu náročných severských psychologických dramat. A možná taky proto jsem jediný viditelnější "skřípot" filmu zaznamenal tehdy, když se podobné "bergmanovsky" vážné okamžiky střídaly s výjevy v mučícím pokoji, protože dédy se svou pošahanou dcerkou naopak šaškovali a přehrávali o sto šest, hlavně tedy taťka. Takže drobná "nevyváženost" je jediné mírně kritické slůvko, které ve svém komentu použiju, jinak maximální spokojenost. Třeba jen ta skvělá kamera, která - světe div se - je většinou na stativu a neskáče nějakému joudovi v ruce. Silné čtyři! Oblíbené scény: Bylo jich strašně moc. Velmi blízce příbuzný film: http://www.csfd.cz/film/243480-mamka-tatka/komentare/ / A ostatně soudím, že plánované cenzurování "sprostých" slov v komentářích musí být KURVA zničeno! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Loved Ones je velmi zajímavý a neobvyklý horor. Svojí atmosférou připomíná spíše nějaký slaďáček, ale když se do toho obuje trošku úchylnější tatínek a jeho princezna (dcera), stojí film za to a ukáže jiné metody mučení, na které nejsme zvyklý. Každým okamžikem jsem se vžíval do role mučeného a v životě bych se do takové situace nechtěl dostat. Musím uznat, že hudba byla perfektní. Možná trošku jiná než jsme u hororů zvyklí a někomu by ta hudba mohla vadit. U mě naprostá spokojenost a pokud bych minulý týden neviděl Inside (2007), který mě naladil úplně na jinou vlnu, dal bych plný počet. Bohužel mě tento snímek tolik nepohltil, ale i tak jde o dobrý horor...8/10 = 85% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Xavier Samuel hrá v hlavnej úlohe 17-ročného stredoškoláka. V dobe natáčania mal však už 26 rokov. (Jello Biafra)
  • V úvodní části filmu má Brent (Xavier Samuel) oblečené tričko skupiny Metallica z alba Master of Puppets. (Terva)

Reklama

Reklama