Reklama

Reklama

14 ostří

  • Hongkong 14 Blades (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kung fu thriller z raného období dynastie Ming. Nastupující císař zřizuje propracovanou vnitřní bezpečnostní síť tím, že vytrénuje sirotky z ulice v přísném totalitním režimu. Dostávají název Jinyi Wei, "Brokátoví strážci". Jejich velitelem je Qing Long "Azurový drak". Agent tajné služby (Donnie Yen) má v této historické řežbě roli zachmuřeného válečníka, jenž se umí ohánět mečem jako nikdo jiný. (Vämpiriüs)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

ti88na 

všechny recenze uživatele

Po vzhliadnutí tohto filmu ho môžem s úplne čistým svedomím ohodnotiť štyrmi hviezdičkami. Keby nebolo niekoľkých výhrad, mohla to byť aj polka z tej piatej. Prvou z vecí, ktoré mi vadili bola hlavne vcelku jednoduchá zápletka podaná tak neuveriteľne komplikovaným spôsobom, že nepozornejší divák sa v tej spleti okamžite stratí. Už potom záleží len od neho, či sa na to jednoducho vykašle a rezignovane to dopozerá, len aby vedel ako to skončí, alebo mu svitne a vychutná si inak veľmi dobrý film. U mňa to bol našťastie ten druhý prípad. Keďže som vyznavačom skôr tých reálnejších, inak povedané pri zemi sa držiacich súbojov, moja druhá výhrada sa spája práve pri súbojoch s Tuo Tuo, ktoré som viac menej pretrpela. Aj keď musím uznať, že vizuálne boli veľmi príjemne spracované. Toto sú však len malé mínusy. Všetko to prevážia výborné herecké výkony, skvelá akcia, nevtieravá romantická línia, prvky humoru a výborná hudba, ktorá ma veľmi prekvapila. Donnie Yen a Wei Yhao hrali skvelo a bolo príjemné sa na nich dvoch pozerať. Veľmi zaujímavá bola postava Sudcu púšte, ktorého prerod od zlodeja v čestného človeka bol jasne definovateľný. Na záver môžem smelo konštatovať, že som objavila ďalší veľmi príjemný film čínskej kinematografie, ku ktorému sa budem môcť opätovne vrátiť. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Nějak si ty Číňany, Korejce a další kluky z Asie v poslední době dávám. 14 ostří má pro mě klasický neduh. Než se v přehršli vládců, císařů, úředníků a dalších postav vyznám je 20 minut pryč. Nakonec to nějak dám, ale vždy mě to téměř odradí od fajn filmu. Co hercům u těchto filmů ale jde je to, že jejich postavy většinou baví. Ať už jde o zápornou roli, neutrální a nebo jasného klaďase. Teď už k filmu. Obsazení je fajn. Nechtějte po mě abych se v tom vyznal ale D Yen jako vždy super. K tomu další pro mě dva známe obličeje a pěkná ženská. Příběh je zašmodrchaný, ale dá se nakonec rozmotat a konec určitě stojí za to. Souboje jsou místy parádní a místy šíleně blbě sestříhané. Bohužel jak je zvykem se nevyhneme lanům.Celkově jsem se bavil a v klidu můžu dát 75. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Dostane –li pečeť vládce Čching, bude moci se svým vojskem vpochodovat do města. Lidé budou trpět v dlouhé a krvavé válce..... Výborné souboje plné zpomalených záběrů, výtečná ruční práce, hvízdání oceli a technický vychytávky. Taková pohádka. Krvavá pohádka. Poklona patří režisérovi D.Lee, který z jednoduché báchorky udělal koukatelnou dobrodružnou podívanou, plnou ,,moderního“ zábavnýho Kung-Fu. Navíc, proč by měl bejt film s D.Yenem špatnej? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zajímá mě, kde Rambo hledal inspiraci pro své šípy. 2.) Chci oslavit Den letectva (17. září) s létajícím D.Yenem. 3.) Chci vidět (téměř) americké dobrodružství na orientální způsob. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

S filmy Hong Kongské produkce je to jako s celou východní kulturou. Bud ano nebo ne. Celá jejich kultura, mytologie a pradávné učení několikrát znásobena filmovým průmyslem, přesto čerpající s pradávných legend, oděných do moderních hávů a oku lahodících vizualizací, jsou příjemným protikladem západní produkce mnohdy bezmyšlenkovitých mlátiček. Steží se dá aplikovat hodnocení rovnající se klíčí hollywoodských filmů, tedy nějaký originální, silný příběh, podpořen maximálně kladným hrdinou, když zde stačí uhodit dívku květinou pro rozpoutání krvavě pomsty chtivé poutě se stovkou mrtvých bojovníku. A zde to prostě funguje už od dob Shichinin no samurai. A díky bohu za to. Tohle zrovna není filmový klenot, ale své kouzlo má. Já jen doufám, že bude ještě dlouho trvat, než i tyto filmy totálně semele západní produkce. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že emocionální náboj mě v podstatě minul, speciální efekty byly opravdu z těch slabších a spoustu soubojů mi zkazilo přehnané používání závěsných lan (kruci, co to je za zvyk, aby pořád někdo běhal po zdech). Na druhou stranu, několik bitek vypadalo opravdu více než dobře a ty mi nakonec chuť spravily, takže 50 %. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v čínské autonomní oblasti Ningxia Hui. (Terva)

Reklama

Reklama