Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oren Peli si prostě nedá pokoj. Paranormal Activity mu dopomohly k tomu, aby se nesmazatelně zapsal do podvědomí diváků a on toho hodlal náležitě využít. Tomu se samozřejmě nedivím, stejně jako tomu že byl tento film natočený již v roce 2009, ale na veřejnost se dostal až v roce 2015. The Blair Witch Project odstartoval doslova found footage mánii a každý rok vznikala celá řada těchto filmů, v nichž má hlavní slovo ruční kamera. Já nikdy nebyl a ani nebudu fandou tohoto hororového subžánru, přestože jsem v něm narazil na několik docela povedených kousků. Takže ještě předtím než doslova „zprznil“ Černobyl a Pripjať, se Oren Peli zaměřil na další „zakázanou oblast“ tentokrát známou pod číslovkou 51. Diváci jsou doslova nuceni přetrpět společnost třech nýmandů, kteří nás nejen zásobují záplavou nudných dialogů, ale snaží se být i trapně humorní. Místo pořádné akce a stupňujícího napětí se tvůrci spokojili s hromadou rádoby autentických rozhovorů s lidmi, kteří buďto žijí nedaleko Oblasti 51, nebo se o ní sami zajímají. Což většinu lidí i mne samotného spíše uspávalo, než abych z toho měl nějaký hlubší prožitek. Po vstupu do podzemního komplexu a katakomb chodeb se to malinko zlepšilo a zaregistroval jsem asi tři-čtyři momenty, kdy se konečně o slovo přihlásila i jakžtakž snesitelná atmosféra. To však bylo dost málo na to, aby se vylepšila celkově mizerná kvalita filmu. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

"Staňte se svědky nového pojetí hrůzy"... Tak tady se klučíci z HBO trefili poměrně přesně... Peli, který skoro celé desetiletí žije s jednoho docela dobrého, ale nepříliš zdařile zpracovaného nápadu, natočil naprostou zrůdnost, která s uváděným hororem či thrillerem nemá vůbec nic společného a o sci-fi se jen díky ústřednímu nápadu otřela jen velmi lehce... Forma FF, která mě neskutečně irituje už od dob BWP, tady vůbec nefunguje, atmosféra je neprosto nulová, děj je i na "fantastický" film naprosto neuvěřitelný a stupidní a ani herci, které by nevzali do ochotnického divadla, příliš nepomáhají... Prostě a jednoduše hodina a půl naprosté nudy... Peli je amatér... ()

Reklama

t.mon odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto sem opravdu nečekal :D Jako je mi jasný, že Peli asi po tom úžasným a famózním "nastartování" vlny found footage hororů (ve skutečnosti to byl výborný REC, ale to si nikdo nechce přiznat) chtěl natočit film o něčem zajímavým, ale natočit 30 minut tmy, popř. blábolů, 5 minut porna, 30 minut další tmy a 15 minut "akce", to už je velká odvaha. Za ty prachy, co dostal z PA, si dokonce ani ty kvalitní herce sehnat nedokázal, natož někoho, kdo aspoň hrát umí. Samotnej ejlien je pak okopírovanej ítý na druhou, akorát ještě pro lepší případ je buď ve tmě či neviditelnej. Není co dodat, Oren si vysloužil krásnej odpádek a může se s mojí pozorností rozloučit. P.S: Víte kdo je Susan Lanier-Bramlettová? Skvělý comeback! (Edit k 10.10: Tak vidím že tato sláva se chystá na HBO - tomu ovšem říkám dobrá volba) ()

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Inu, doufal jsem, že negativní hodnocení a komentáře jsou prostě klasika u špatných filmů, které jsou vlastně docela dobré. Tak jako to klasicky bývá u Uwe Bolla. U Paranormal Activity jsem se bavil. Téměř u všech dílů. Ale u oblasti 51 jsem jenom kroutil hlavou jaká je to hovadina. Jedinou hvězdičku dávám za klasické nadpřirozené schopnosti okolí sebou třískat a taky za bílobílý interiér na konci filmu. Jinak je to krávovina. Teprve po dvaceti minutách, co se tam ta sebranka toulá téměř bez jakékoliv pomůcky, jen nějakých map, které si mohl klidně Jelenin otec vymyslet, ale budiž, narazí na první kameru. Teprve po takové době, kdy jsou v superstřeženém zařízení. Antigravitační šutrák, inteligentní sliz, a alieni nemají ani prostor na to aby dokázali, o co šlo. Super, že to kluci našli, ale taky mohli najít jenom to malý průhledný ufo a pak se rozdělit. Film vskutku postrádající nějakou logiku. Taky mohli říct, jestli Reidovi něco udělali... i když vlastně kdo mu to měl říct, když ho nechytli. No, když přimhouřím oči, logické to je, ale přitažený za vlasy několika desítek lidí, kteří řvou bolestí při sledování tohoto filmu. slabých 10% ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme konečne „nový“, resp. druhý film Orena Peliho, ktorý bolo hotový už v roku 2009, avšak doteraz ho nechceli vypustiť na svetlo sveta. Po dopozeraní je jasné prečo, ale nie je jasné prečo ho nakoniec vydali, veď prúser smrdel už z traileru. Peli to mal ukryť na ďalších 50 rokov a potom ho ponúknuť ako retro footage s nádejou, že v zašlom žánri znova zaujme, ako sa mu to podarilo s "Paranormal Activity". Proste 2/3 času tam partička found footageujúcich mamrdov pobehuje a cestuje, zameniteľne s ľubovoľným iným shit footage, bez akejkoľvek zaujímavosti, hororu či sci-fi. A keď sa na tú záverečnú polhodinu konečne dostanú do (ne)slávnej Oblasti 51, tak sa zmenia na papagájov neustále opakujúcich HOLY SHIT a behajúcich po akejsi ošuntelej továrni, kde si študenti chémie zabudli po stoloch rozložený vercajg. Otras, fakt, slabá 1*. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)
  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama