Garireo (TV seriál)

Galileo

Mysteriózní / Krimi

Japonsko, 2007

U mě tedy dost dobrý. Čekala jsem co se z toho vyvrbí a dočkala jsem se. Tahle kombinace Akt X a Vražedných čísel se Japoncům povedla. Na začátku paranormální jev (Zvolení samovznícení hned v prvním dílu bylo IMHO dobrou volbou, Jev jako takový se zas tak často v kriminálkách nevyskytuje), vyšetřování a následné Galileovy výpočty, které vedou k objasnění záhady. Na to, že je Galileo vědec vysvětluje to či ono tak polopaticky, že to pochopí i takový fyzikální antitalent jako jsem já a nijak není sníženo napětí a celkové vyznění každého dílu. Jako bonus beru, že jsou oba dva hlavní představitelé sympatičtí a já celou dobu čekám jestli přeskočí nebo nepřeskočí jiskra. ;^) Navíc závěr celé série je naprosto neskutečný - ani ne tak napínavý, protože je jasné jak to dopadne. Galileo má kouzelné hlášky, luští složité úkoly, aby se dobral k tomu úplně poslednímu a opět mu komentářem dodal tu správnou tečku... To všechno podmalované Ódou na radost nemá skulinu. Za tohle přidávám pátou hvězdičku, protože takovou deaktivaci bomby jsem ještě neviděla. :^)))(14.1.2012)

• Georgeus

Těšil sem se na parádní seriál se skvělim hodnocením, ale po prvním shlédnutém díle jsem naprosto otráven. Děj je okolo vyšetřování nevysvětlitelné vraždy vcelku chytlavý, ale naprosto amatersky zahraný.Zoufalé výkony v hlavních rolích společně s lacinou kamerou, která nedává seriálu hloubku a napětí. Hlavní hrdinka, mladá detektivka je celou dobu absolutně mimo, její inteligence nestačí ani na řízení dopravy, natož na vyšetřování záhadné vraždy, proto požádá geniálního fyzika o pomoc s případem. Fyzik tzv. Galileo je takovej Japonskej Agent Mulder chrlící tuny chytrostí bez jakéhokoliv zaváhání. Od seriálu co má momentálně hodnocení 83 procent bych čekal mnohem více. Nemůžu jinak než udělit pouhé dvě hvězdy. Jedna hvězda za celkem chytlavý děj a druhá za krásnou slečnu hrající policistku, zbytek je odpad. p.s. Hodnotím jen první díl a zbytek dalších nekompromisně přesouvám do koše a ihned vysypávám.(23.1.2012)