Reklama

Reklama

Sopieui yeonae maenyooeol

  • Jižní Korea 소피의 연애 매뉴얼 (více)
všechny plakáty
Trailer 1
Jižní Korea / Čína, 2009, 107 min

Obsahy(1)

Autorka komiksů Sophie chce dokázat sobě i všem ostatním, že svého bývalého přítele Jeffa dokáže pomocí vědeckých metod získat zpátky. Soupeřkou v jejím snažení jí bude současná Jeffova přítelkyně, herečka Anna. (Vavča)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čínská varace na Francouzský polibek. Čekal jsem víc, na začátku jsem musel protrpět skoro půlhodinovou eskapádu střihů, koláží, voiceoverů, které kouskovaly děj a působily velmi rušivě. Pak už to bylo lepší, ale i tak dějově čitelné a, jak píše JFL, povrchní. Jsem teď trochu namlsaný korejskými filmy, a Ziyi takovou tu korejskou naivitu a nevinnost nemůže při nejlepší vůli napodobit. Mimochodem, nepamatuju se, kdy by Ziyi Zhang dostávala od nějaké sokyně v lásce na perdel. # příběh 4 | hudba 7 | humor 3 | akce 0 |napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

První producentský počin Zhang Ziyi je povrchně marnotratná romantická komedie, která za pomoci dívčí komiksové stylizace spojuje úhledně schematický příběh s rozpustilým vyprávěním. Výsledek lze popsat jako lifestylově zhýralou parafrázi na Bridget Jonesovou, kde místo šedé myšky, která se na svůj život dokáže podívat s nadhledem, zastupuje otravně umanutá a sebezahleděná princeznička, která ač evidentně je dospělá a výdělečně činná, spíše svým vstupováním působí jako rozmazlené děcko. Jestliže jihokorejské romantické komedie představují výkladní skříň životního stylu, "Sophie’s Revenge" oproti nim dospívá až do stádia dekadentního tripu na katalozích designových produktů. Příznačně se ani jednou v dialozích či obraze neobjeví ani narážka na peníze a postavám prostě jak mávnutím kouzelného proutku padají do klína mercedesy, nové šaty i opulentní vernisáže. Film tak vlastně výmluvně ilustruje lifestylový sen současné Číny, kde se luxus vznáší ve vzduchoprázdnu oproštěný od jakékoli kauzality. ()

Reklama

dacek 

všechny recenze uživatele

Žádné překvapení se nekoná, přesto sympatická komedie po americkém stylu, takže typické výhody a nevýhody tohoto žánru. Někdy přehnané vtípky, trochu sobecké postavy, ale zase má film svižné tempo a nenudí i když je poměrně dlouhý. Ziyi Zhang komedii zvládla, ale příště bych ji radši viděl zase v nějakém akčním filmu nebo dramatu, což jí sedne víc. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Neučila ťa maminka aby si sa nedotýkal ničoho čo ti nepatrí ?.... Krásna nenáročná komédia, aj keď mi Sophie /Ziyi Zhang/ prišla neskutočne strelená ale kto by sa do jej kukuču nezamiloval ? A ako by básnik povedal, ak ťa chlap nechá pre nejakú "sliepku" od vedľa tak naňho treba zabudnúť! Našťastie ale film nebol len o tom a to celkové spracovanie, kde spisovateľka napíše knižku o svojom živote bolo milé i keď trošku patetické ... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Vidět Ziyi Zhang v komedii, to se mi teda ještě nepoštěstilo, ale to je tak všechno, co na tom opravdu stojí za řeč, jinak se jedná o trošku střeštěnou komedii, kde se Ziyi Zhang docela často pitvoří, i když v mezích únosnosti, ale k ní to stejně moc nesedí a vtipnost/zábavnost je tak na střídačku, ale nikdy to přímo nerozesměje. Průměr ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama