Pouštní lvi (TV film)
Dokumentární
Velká Británie, 2007, 49 min
Hrají:
David AttenboroughObsah
Neúprosná a nic nepromíjející poušt - nikdo do tohoto světa nevstoupí bez velkého rizika. Záludné moře u Pobřeží koster obklopuje celou poušť Namib. Není divu, že její písky dokonale střeží svá tajemství. Už kdysi tu žili lvi, ale byli považování spíše za přízraky - zřídkakdy je někdo vůbec spatřil, natož aby je někdo mohl blíže poznat. Před více než dvaceti lety, byli domorodými kmeny málem zcela vyhubeni. Dnes jeden odhodlaný muž křižuje pouští - veden vírou, že se nejneobyčejnější lvi vracejí. (oficiální text distributora)
mandes
Pekny ale obyčajný(24.5.2010)
Hrabka
Slušný a poměrně zajímavý dokument ze světa lvů. Některé záběry jsou senzační. Bohužel mi to přišlo, že je to cíleně udělaný, aby to diváka citově sejmulo. A taky že to je točeno jako nějaký film, což mi moc nesedí a to co se tam dělo mi nepřišlo moc košér. Dokument má být dokument a ne že si z nás budou autoři dělat prdel.(27.11.2009)
lskala
Ne příliš povedený dokument o zvířecích králech. Například Tv kanál NatGeo Wild disponuje mnohem kvalitnějšími pořady o lvech. 55% - 3***(21.7.2011)
Tominecek
Odkaz pořadu "Desert Lions", který je součástí dokumentární řady "Natural World - Svět přírody". Odkaz na popis dokumentární řady na stránkách BBC: "Natural World".(25.11.2009)