Reklama

Reklama

Jehovova pomsta

(amatérský film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nový připravovaný film z produkce ZNK velice volně navazuje na události z předchozího snímku Život Není Krásný. V hlavní roli se objevuje ortodoxní jehovistický mladík, který stojí na pokraji osobní krize a prožívá příběh plný poznání, boha, zakázaného ovoce a nezkrocené sexuality. Ve filmu nebudou chybět jak oblíbené postavy z předchozího filmu, tak i svérázný černý humor, který však bude tentokrát více spjat s gradujícím dějem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

web-dat 

všechny recenze uživatele

Když srovnám tento počin (Jehovova pomsta) s (Gorilou - příběh opičí http://www.csfd.cz/film/278615-gorila-pribeh-opici/# ) je to opravdu rapidní rozdíl. Pojetí humoru je geometriálně odlišný. Ano najdou se i zde nějaké vtipné hlášky, ale film celkově působí velmi nejednotně. Nedá se říct že by Jehovova pomsta byl úplný odpad, protože se najde pár vtipných scén, ale .... vic než 1 hvězdičku tomu dát nemůžu. ()

shaacul odpad!

všechny recenze uživatele

Poté co měl autor, kterého nesleduji, problémy s akademií hudby kterou neposlouchám, o které se psalo v novinách které nečtu jsem se rozhodl si udělat svůj vlastní názor a podíval se na několik Řezníkových klipů, vtipů (ŽNK) a našel dokonce i tento film. Názor jsme si už udělal a Trolly nekrmím, viď Verbale. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Marty je slušnej borec. Už jenom za to obsazení by si zasloužil medaili, protože takhle parádně obsazenej film jsem snad ještě neviděl. Jeho otec tu hraje největšího teplýho slizskýho úchyláka a fandu Queenů tak věrohodně a upřímně, že dal svojí postavě snad trojnásobný grády. A i další postavy pobaví, třeba i jenom cameo role drsnýho taťky šikanujícího syna nebo postiženej Štěpán. A taky ten chlapík, co hrál boha, to byl fakt kabrňák. Koneckonců jak pan režisér sám napsal "Herce si vybírám z řad kamarádů - alkoholiků, drogově závislých a jinak narušených jedinců, takže autenticita je zajištěna, jedná se vlastně o takovej art brut." Po scénáristický stránce mi to přijde tak akorát a celková cesta a následnej sešup jehovisty mě nepřestávala po celou stopáž bavit, je vidět, jak si na tom scénárista vyhrál. I po technický stránce jsem cejtil od Život není krásný mírný zlepšení, takže tomuhle dám 80% a budu se těšit na další počin "Máma má raka". :-)))) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi líbil překvapivě hodně a celkem dobře jsem se u něj bavil, stejně jako u jiných dalších scén (nejvíc mě kromě samotného představení hlavního hrdiny asi dostalo Koho to sem čerti nesou?, to možná i začnu používat :D). Věřím, že s funkčnějším scénářem, s více absurdními černohumornými scénkami než s těmi fekálními, lepším dějem a kratší stopáží bych si to i dost užil. Jenže tohle všechno zde chybí, takže dějově je to slabota, samotné vtipy se časem začnou opakovat (hlavně ty konfrontace normálních lidí s Jehovisty), humor je tu převážně takový fekální puberťácký a ve finále mi to spíš přišlo povětšinou už jenom trapné než cokoli jiného, ačkoli ta úplně poslední scéna se povedla a "výměna rolí" taktéž (ačkoli jsem ji celou dobu tak nějak čekal). Na amatérský film docela ušla kamera a ty (povětšinou) špatné herecké výkony do toho zvláštním způsobem zapadly, ale zvuk stál dost za prd a v nemalém počtu scén skoro ani nebylo slyšet dialogy. Na Česko to sice je takové undergroundové a jiné, ale zase se nejedná o nic, co by bylo určené pro mě a v dalších Pohlově filmech radši asi pokračovat nebudu. Btw, bylo by celkem fajn, kdyby si Pohl a zbytek štábu o Jehovistech něco zjistili, protože by pak to jejich parodování mohlo fungovat líp, kdyby do toho nepletli nějaké vesmírné koráby a svatého Radka... 2* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdyby měla alespoň polovina začínajících tvůrců homor srovnatelný s panem Pohlem, tak by bylo na filmové scéně a jistě i na světě mnohem veseleji. Když člověk promine neprofesionální herectví a celkový zvuk (někoho je slyšet až moc a někoho skoro vůbec), tak je to celé perfektní. Je to ještě o stupínek vtipnější než předcházející snímeček. Z každého záběru na diváka dýchá nehynoucí láska pana Pohla vůči této úžasné náboženské sektě. Během hodinky dokáže naprosto skvěle analyzovat celou sektu, přičemž se i ti zcela neznalí dokážou dost dovědět. Úplně nejvíce mě na lopatky položila ukázka dost radikální výchovy syna. Jinak jsem docela žasnul, do jaké kouzelné role obsadil pan Pohl svého tátu. Samozřejmě, že se během hodinky dostane i na ty méně záživné pasáže. Celkově se však jedná o dílo, které budu hrdě doporučovat všude, kudy budu chodit. Po odpadu mohou sáhnout jen přecitlivělí šuldové a zmrdi nejhrubšího zrna. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Zhruba v polovině filmu, když si Robin sedá vedle paní Posseltové, můžeme v obrazu za nimi vidět obrys kameramana. (ČSFD)
  • Ve snímku se objevil i režisér Martin Pohl, a to ve scéně, kdy Robin přijde do baru na jedno pivo, jako osoba s tričkem s nápisem „Legalize Heroin“. (skinny9)
  • Při scéně v čajovně, kdy odejde drsný otec na záchod a syn mu ují kousek zákusku. má čistou pusu, když se ale otec, vrátí má na ní kousek zákusku. (Dzvandzi)

Reklama

Reklama