Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší přátelé, nejhorší nepřátelé. Kenny a Spenny žijí spolu v jednom domě a aby si ukrátili dlouhé chvíle, vrhli se na soutěžení. Kdo dokáže déle nespat? Kdo ztratí více na váze za 3 dny? Kdo vydrží déle stát na nohou? Kdo první rezignuje na život slepce, či bezrukého? Vítěz nezíská hmotnou odměnu, ale může ponížit svého soka úkolem, který mu vymyslí. Celá tato reality show je okořeněna charaktery obou aktérů, kdy Spenny je ten čestný, férový a naopak Kenny se snaží všemožně podvádět a mazaně Spennyho přelstít. (Manheru)

(více)

Recenze (1)

HellFire 

všechny recenze uživatele

1. série pecka *****. 2. série ****. 3. série ****. 4. *****. 5. *****. 6 *** Kanadská pecka – dva nejlepší kamarádi plní různé výzvy (např. kdo dokáže déle stát, kdo dokáže vyhrát přehlídku krásy, kdo vydrží nejdéle v dodávce, kdo je lepší žena, kdo je lepší trenér, kdo vydrží déle nemluvit atd.). Jednoduchý a velmi humorný koncept jednoduše díky souhře Kennyho a Spennyho. Veškerý humor pramení z rozdílnosti povah a názorů. Kenny je extrovert-narcista, který se snaží vždy najít nějakou skulinku, aby nemusel výzvy plnit, zatímco Spenny je introvert, který plní každý úkol velmi svědomitě a poctivě. Hned druhý díl 1. série, v němž se Kenny a Spenny pokoušejí zůstat co nejdéle vzhůru, mě dokázal rozesmát jako už dlouho nic. Perfektní byl také 9. díl, kdy měli kluci vydržet co nejdéle poslepu. Podobně jako v Top Gearu nejde ani auta samotná (v tomto případě o úkoly), ale o souhru a rozdílný přístup protagonistů. Kenny vždy vymyslí nějakou kulišárnu, jak chytře obejít pravidla, zatímco Spenny je velmi svědomitý a každou challenge se snaží splnit čestně. V polovině druhé série jsem začal pochybovat o tom, jestli nejsou některé situace napsané ve scénáři, protože chování Spennyho mi často přišlo "nenormální" v tom smyslu, že Kennymu uvěřil úplně všechno i přesto, že ho dobře zná a ví, že mu v podstatě pořád lže. Šestá série je už o poznání slabší a jak vidno, tvůrcům došly nápady, přesto je však celkově vzato tahle show hodně návyková :). https://www.youtube.com/c/kennyhotz/videos ()

Zajímavosti (3)

  • Časopis Macleans zařadil v roce 2010 tuto reality show na seznam 10. nejlepších televizních show dekády. (HellFire)
  • Kennymu chybí koneček ukazováčku na pravé ruce, o který přišel při pádu na kole jako dítě. Tento fakt využil ve svůj prospěch, aby vyhrál jednu z výzev. (HellFire)
  • Z 85 odvysílaných výzev jich Kenny vyhrál 59. Spenny si odnesl 21 vítězství a 5 výzev skončilo nerozhodně. (HellFire)

Reklama

Reklama