Reklama

Reklama

Asfour Stah

  • USA Halfaouine: Boy of the Terraces

Obsahy(1)

Dvanáctiletý tuniský chlapec Noura začíná zjišťovat, že návštěvy ženského odddělení tureckých lázní spolu s jeho matkou už mu přestávají být nepříjemné a naopak ho začínají fascinovat odhalená ženská a dívčí těla, kterých je tam opravdu dostatek. Tím spíše, že děvčata z chudých čtvrtí chodí po ulicích zahalená do safsárí a jejich křivky jsou tedy pro většinu mužů dobře ukryté. Nicméně Nourovy toužebné pohledy neuniknou majitelce lázní, a ta jej proto nadobro vykáže pryč. Noura si postupně uvědomuje, že žije v prostředí, kde je svět mužů a žen uměle oddělovaný tradicemi, mužským šovinismem i pokryteckou morálkou. A on je příliš starý na to, aby mohl být dále ve společnosti žen a příliš mladý na to, aby byl přijat mezi dospělé muže. (Niktorius)

(více)

Recenze (3)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Pěkný náhled na život arabského světa. Myslím, že je to natočené docela citlivě (až na nechutnou scénu mrzačení dětí pojatou jako oslavu) a není to neaktuální jen vzhledem k době natočení. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Zajímavý retropohled na strasti dospívání v lidové čtvrti malého tuniského města na konci 70.let. Na arabský film nezvykle vysoké množství nahoty, otevřenost v nastolování některých témat i poměrně slušné technické provedení, na druhou stranu velmi slabé herecké výkony a slabší scénář. Přesto doporučuji. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Starosti kolem blížící se dospělosti a objevování vlastní sexuality jsou asi všude na světě stejné. Ne však již politické záležitosti a místní tradice, o které se film otírá způsobem těžko srozumitelným pro někoho, jehož znalosti Tuniska začínají i končí u jména hlavního města. Někteří herci navíc podávají velmi slabé výkony, v čemž rozhodně vede představitel Nourova otce, u nějž byl často problém rozeznat, zda se vzteká nebo směje.... 50% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama