Letters to God

Drama / Rodinný

USA, 2010, 110 min

David Nixon

• larelay

Nechutna nabozenska agitka, ktora umyselne tlaci na city, nema v sebe kuska elegancie a vydiera ako o zivot. Cudujem sa, ze to vobec islo do kin, pretoze toto je humus, ktory clovek vydava len na DVD zastrcene niekde na poslednej polici v pozicovni alebo ako uchvatny sobotny trhak na TV Doma.(24.7.2010)

Rozpočet $3miliónyTržby USA $2,848,578Tržby Celosvetovo $2,908,893(17.1.2011)

Neskutečně vyděračský počin, který se nám snaží zavrtat až do morku kosti a dolovat z nás emoce, na můj vkus až příliš. Přesto bych film uplně neodsoudil, je jasné, že když na scénáři a režii spolupracuje otec kluka, který posloužil jako předloha, tak se jistá glorifikace hlavního hrdiny dá čekat. S tou náboženskou agitkou bych tak silně neoperoval, jako někteří jiní, přesto je otázka, zda desetiletý kluk má tak silnou víru, byť na druhou stranu mu nic jiného nezbývalo. Nejsem ani nadšený, ani zhnusený, prostě klasický cajdák na nedělní odpoledne.(25.1.2011)

Matka vychovávajúca sama svoje deti a osme ročný chlapec s rakovinou môžu signalizovať len jedno – ťažký útok na city. V polke filmu, to bubnovanie na city mierne utíchlo, alebo som si na neho už zvykol. Nepáčila sa mi snaha vyvolať emócie a vytlačiť slzu z oka za každú cenu. Tri hviezdičky sú málo a štyri až príliš veľa. Čo rozhodlo? Možno to, že snímka rieši reálne životné situácie a malá Bailee Madison, ktorá dokázala vyčariť úsmev svojimi šibalskými očami.(5.2.2012)

Přehnaně americká a náboženská citová vydíračka s s dětmi trpícími rakovinou, napravenými nezodpovědnými otci a do nekonečna omílanému psaní přání bohu, ale funguje to..ač ateista dávám 4* i když to s tím náboženstvím přeháněli.(28.9.2011)

Ďalší z kategórie filmov, ktoré "razia" kresťanstvom, čo síce može povzbudiť vyznávačom tohto (dnes žiaľ veľmi neobľúbeného) náboženstva, no na druhej strane treba rátať s tým, že ateisti či príslušníci iných vier zrejme nad postojmi a prežívaním hrdinov budú len nechápavo krútiť hlavou. Aj tak je to však "silný príbeh inšpirovaný skutočnou udalosťou a v každom z nás zanechá pocit súcitu a pokory", ako trefne vraví obsah.(21.4.2012)

TIPseznam dalších křesťanských filmů ZDE(1.5.2012)

• Drusus

Silný příběh o chlapci, který bojuje s rakovinou a jak se s tím vyrovnává rodina a okolí. Bohužel tvůrci sklouzli do náboženské agitky o síle viry což je škoda(18.10.2010)

Úžasný film, vypravující skutečný příběh nemocného chlapce Tylera, úžasná hudba. I když nemám ráda filmy se špatným koncem, tento film si mě dostal. Dívali jsme se na to ve škole a i klukům, kteří jsou proti všem filmům bez rvaček a krve a hlavně proti křestanským filmům, tak říkali, že toto se jim opravdu líbilo. A navíc tam hraje úžasná dětská herečka Bailee Madison, která podala báječný výkon.(27.2.2012)

• bachi

Niečo hrozné, neviem či som dakedy videl horší film. Od nudy až po citové vydieranie to neprinesie nič viac ...(16.4.2012)