Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíc přeceňovaných filmů na ČSFD. Zatímco tu většina hodnotí výkon českého týmu (který je samosebou na pět hvězdiček), já budu hodnotit dokument jako takový. Ten obsahuje všechny výsledky a veškeré základní informace k turnaji. Chybí mu ale něco navíc – více rozhovorů s hráči, trenéry, více "živých" komentářů, pohledy do zákulisí atd. Jako vzpomínka na Nagano hezké, ale jako dokument nuda. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Člověku se tají dech i po těch letech, co uplynuly od otevření zlaté brány olympijského turnaje. Doufám, že Nagano nebylo posledním olympijským vrcholem českého hokeje. V dnešní době lačně vyhlížíme tak silnou generaci hráčů a utíráme nostalgické slzy po partě, která dokázala porazit ty nejlepší týmy světa v nejsilnějších sestavách. Nezapomenutelné po všech stránkách (zápasy, góly, Haškovy zákroky, výroky hráčů i komentátorů ČT, následné oslavy)... ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je premrštené fanúšikmi, ale s triezvym pohľadom toto je len priemerný dokument. Málo dramatický, príliš popisný. Napríklad tam mohlo byť viac situácií s komentárom z priamych prenosov, to ľuďom robí husiu kožu, nie jednoduchý vyprávač. Všetká česť českým hokejistom, ale dokument nebol taký stopercentný. ()

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Bylo mi sedm a přesto si pamatuji ty okamžiky jako "Góóóóóóóóĺ! Jirka Šlégr dává góóóóóó!" nebo "Otevírá se zlatá brána olympijského turnaje. Jsme olympijští vítězové ..." Už je to tak dávno a mě to přijde jako kdyby se to odehrálo včera. Celý turnaj byl pro českou hokejovou reprezentaci jedna velká pohádka. Dokument je udělán naprosto dokonale. Komentátoři České televize jsou ve své branži naprostí profesionálové a dokázali veškerou atmosféru jen podpořit. Dokonalost! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Ve 27. minutě se na obrazovce objeví tabulka, kde je na prvním místě Rusko s pěti body. Ve skutečnosti však mělo bodů šest. (Yokolobuna)
  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Bodové hodnotenie vyhral Fín Teemu Selänne s 10 bodmi, najlepším strelcom sa stal Rus Pavel Bure s 9 gólmi, ktorý sa stal aj najlepším útočníkom turnaja, najlepším obrancom sa stal Rob Blake z Kanady a brankárom Dominik Hašek z Českej republiky. (Marek1991)

Reklama

Reklama