Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Litvínovský rodák, Ivan HLINKA, sestavil hvězdný tým, složený i z 8 litvínováků, kteří vybojovali jediné Olympijské zlato v historii. Góly našeho týmu na tomto turnaji: 19. Góly hráčů z Litvínova: 12. Počet asistencí našich hráčů na tomto turnaji: 19. Počet asistencí hráčů z Litvínova: 5. A to přesně: Martin RUČINSKÝ: 3 góly, 1 asistence, Vladimír RŮŽIČKA: 3 góly, Robert REICHEL: 3 góly, Petr SVOBODA: 1 gól, 1 asistence, Jiří ŠLÉGR: 1 gól, Josef BERÁNEK: 1 gól, Robert LANG: 3 asistence. a Jan ČALOUN. Jsem hrdý, že pocházím z Litvínova ! ! ! ()

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na to ráno kdy jsme hráli finále. Bylo mi 5 let a díval jsem se s otcem na finále zimní olympijády v ledním hokeji, kde jsme hráli my. A ten okamžik, kdy Svoboda vstřelil jediný gol utkání, si pamatuju zcela zřetelně dodnes. A oslavy v ospalé nedělní Opavě na ulicích...to bylo úžasné !! :D ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Dokonalý športový dokument rekonštruujúci naganské udalosti z pohľadu českého diváka. Skvelo spracované, momentky, ohlasy, anamnéza. Pre nás Slovákov ťažká lekcia a obrovská dávka nespravodlivosti formátu, na ktorý sme doplatili aj v Salt Lake City o 4 roky neskôr a i to je predsa len dôvodom, prečo si to z technického a objektívnejšieho hľadiska nemôžem plnými dúškami vychutnať. Inak práca Zápalu je v tom, čo robil, viac než zapálená :) do hry a i to pridá 20% zo zážitku. I pre nehokejových priaznivcov. Prvýkrát bolo prvýkrát. ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Kanada měla snad nejlepší sestavu jaká kdy na OH byla vč. hvězdného W. Gretzkyho. Jako malý jsem sledoval celý zápas s Kanadou místo vyučování na ZŠ. Při nájezdech jsme se všichni chytli za ramena tak jako naši borci a při každém špatném pokusu soupeřů jsme řvali jako o život... Byl to úžasný zážitek, na který nikdy nezapomenu. Poslední zápas proti Rusku byl jakousi satisfakcí za všechna ta léta, která nás okupovali. Když se odpočítávalo posledních pár vteřin zápasu a bylo jasné, že budeme mít zlato, tak jsem již začínal slavit. Tyto momenty zažije člověk opravdu jen několikrát za život a jsem rád, že jsem zažil éru Jágra, Ružičky, Reichla, Patery, Haška a všech ostatních! Děkuji chlapi za krásné zážitky! :-) ()

bif 

všechny recenze uživatele

Každý národ rád vzpomíná na doby svých největších sportovních úspěchů, ale Nagano bylo víc. Byl to turnaj, kde byli všichni nejlepší hokejisté světa a všichni na vrcholu sil. Každý toužil vyhrát a dal by za to možná i život. To, že jsme tento turnaj vyhráli my, se nedá zapomenout. Dodnes si vzpomínám na mini-knížečky o jednotlivých hráčích, které jsme četli ve druhé nebo třetí třídě, i když jsme ještě skoro neuměli číst. Nádherné časy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • „Žádný problém v tom nevidím. Na dvě hodiny prostě zapomenu na to, že nějaký kanadský pas mám, stejně tak i na to, že Eric Lindros je můj výborný kamarád“, povedal autor víťazného gólu pred dôležitým semifinálovým zápasom s Kanadou, ktorý emigroval v roku 1984. (Marek1991)
  • Bodové hodnotenie vyhral Fín Teemu Selänne s 10 bodmi, najlepším strelcom sa stal Rus Pavel Bure s 9 gólmi, ktorý sa stal aj najlepším útočníkom turnaja, najlepším obrancom sa stal Rob Blake z Kanady a brankárom Dominik Hašek z Českej republiky. (Marek1991)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)

Reklama

Reklama