Reklama

Reklama

Darling wa Gaikokujin

  • USA My Darling is a Foreigner (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o tom kterak si Japonka cizince našla. Saori se živí kreslením mangy. Tony je blázen do japonštiny, a tak přijíždí do Tokia. Tito dva se setkají, zamilují se do sebe, žijí spolu. Tony klade Saori pro ni zvláštní otázky ohledně jazyka či mentality Japonců. Ale dokáže pár, u kterého se střetává západní a východní způsob myšlení, spolu vydržet? Dostane Saori požehnání od rodičů? A co Tony? (Zíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

emma53 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné a pohodové podívání na sympatickou, impulsivní, neboli také takové třeštidlo Saori, kterou ztvárnila Mao Inoue moc hezky a jejího amerického přítele Tonyho, který byl přece jen trochu umírněnější s jejich trampotami vzhledem k jejich rozdílným kulturám a mentalitě. Nenáročné a s krásnými náušničkami, které měla Saori na uších při svatbě své sestry. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

■ Velmi dobře zpracováno. To, že se v tomto filmu objevují komické prvky a celý děj ubíhá tak nějak mimochodem a netlačí na pilu, to filmu jedině pomohlo. ■ Film je sice prezentován jako romantický, on skutečně takový je, ale tak nějak trochu jinak... ■ Celková atmosféra je velmi příjemná. Sledujeme počátek sblížení a soužití Japonky Saori (Mao) a Američana jménem Tony (Jonathan), který je blázen do cizích jazyků, a když uviděl znak Kanji, odletěl do Japonska a začal se učit japonsky. ■ Film "Můj drahoušek je cizinec" je zajímavý tím, že se nenásilnou formou snaží ukázat rozdíly mezi východní a západní kulturou a poukázat na rozdílnost mentalit. Zároveň však poodhaluje, že pouze to, že člověk pochází odjinud nebo to, že mluví jiným jazykem, či mluví jazykem místním, ale nerozumí určitým nuancím, které rozpozná pouze rodilý Japonec, není vždy překážkou. ■ Ve filmu se krásně snoubí to, jak Japonci lpí na tradicích, ale zároveň jsou otevřeni novému... ■ Mao byla, ostatně, jako v každém filmu, kde jsem ji viděl hrát, rozkošná a uvěřitelná. [Viděno poprvé: 89/100] ()

Reklama

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Pohodove, mile. Ale velmi NE-japonske. Komplet hamburger feeling. A navyse, tie vztahove prusery vobec nemaju z kulturalnych rozdielov, ale z toho, ze babenke zachutila kariera a zacala srat na draheho. Cize velmi eu/amicka schema, 98% vztahov tak konci, ze jeden prepadne fatamorgane vlastnej dolezitosti a jaksi si nevsimne, ze ten druhy sa plavi pomaly prec. 3* ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ale jo, příjemná oddychovka pro dlouhé zimní večery, i když děj je hodně předvídatelný. Přeci jen už se ledy hýbou i v Japonsku plném předsudků vůči cizincům, i když ... Asi jsem udělala chybu, když jsem si film pustila po seriálu Sumairu, který japonský vztah k neJaponcům ukazoval IMHO bez růžových brýlí. Ale jak jsem psala na začátku vidět se to dá a klidně i v dalších reprízách. Občas jsem se uchechtla, Mao mě nezklamala a upevnila si pozici mezi mými nejoblíbenějšími herečkami. ()

muti 

všechny recenze uživatele

film sa snazi vyzerat realne, avsak na nom asi nie prirodzene nie je. ona je z rodiny modeliek, on je zzenstily neschopny clovek na pohladanie a obaja hraju uplne nerealisticky. ich spravanie ma byt spociatku miestami komedialne, avsak casto nie je. naopak je vynutene detinske (how Japanese). on riesi same divne veci a v mnohych veciach vidno ze nohavice nosi doma ona. ich vztah je dost neuveritelny a ich neskorise nedorozumenia uplne vykonstruovane, nemam pocit ze by mohlo ist niekedy o skutocny pribeh. najlepsiu rolu mal Saorin otec. vadilo mi napr aj ze anglicke repliky boli tazko zrozumitelne koli hudobnemu podmazu a/alebo tichemu hlasu. vyzadovalo by si to titulky aj na anglictinu :p ()

Reklama

Reklama