Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek De vilde svaner je zfilmováním známé pohádky slavného dánského spisovatele H. Ch. Andersena. Vypráví o princezně Elišce a jejích jedenácti bratrech. Jejich otec, král, se po smrti první ženy znovu ožení, ale nová královna děti nenávidí. Elišku pošle na výchovu na selský statek a všech jedenáct bratrů promění v labutě a vyžene do světa. Po několika letech se už dospělá Eliška vrací na zámek, ale otec ji nepozná, a tak se dívka vydává na cestu za hledáním zmizelých bratrů. S pomocí dobré víly je najde, ale aby je vysvobodila z labutí podoby, musí podstoupit těžkou zkoušku. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Skvělé zpracování pohádky na motiv H. Ch. Andersena, zajímavé ztvárnění pomocí koláží, téměř horrorová vsuvka s ghúly, nemá chybu.

Pinochio

Pinochio (hodnocení, recenze)

Princezna Eliška žije spokojeně se svými jedenácti bratry, ale jen do té chvíle, než se její otec znovu ožení. Nová královna má čarodějné schopnosti a krále záhy donutí, aby vyhnal Elišku z domu. Mezitím se také zbaví Eliščiných bratrů tím, že je promění v labutě. Na novém zfilmování pohádky spolupracovala dánská královna Margrethe II., která vytvořila scénografii a kostýmy a rovněž si ve filmu zahrála malou roli. Zdroj: Skandinávský dům

rimeo

rimeo (hodnocení, recenze)

Fantasy pohadka podle knihy napsane znamym spisovatelem H. CH. Andersene. Pohadka De Vilde svaner (The wild swans) 2009 cili Divoke labute.Perfektni pribeh, skvele filmove triky, oceneno v Dansku i ve svete za skvelou fantasy pohadku... dostupni zatim jenom s cz title.

Reklama

Reklama