Jump
Komedie / Drama
Hong Kong / Čína, 2009, 87 min
Stephen FungHrají:
Daniel Wu, Kitty Zhang YuqiObsah
Mladá vesnická dívka Phoenix, dcera místního mistra kung-fu, ze všeho nejvíc miluje tanec. Proto využije nabídku známého a odjede pracovat do Šanghaje, kde se chce přihlásit do taneční školy. Její výplata však na zaplacení poplatků nestačí, a proto si v jedné ze škol najde práci jako uklízečka. Její majitel Ron si všimne že Phoenix má talent a nabídne ji studium zdarma. Phoenix přijme a začne se připravovat na chystanou taneční soutěž. (Raztubyl)
Mr.47
Když jsem viděl první trailer na Jump, tak jsem si říkal, že pokud se tvůrcům podařilo nějak šikovně skloubit kung-fu s hip hopem, tak by to nemuselo být až tak špatné. Tvůrci mi ovšem drze naservírovali typický příběh o chudé vesnické slečně, která přijíždí do velkoměsta, aby si splnila svůj velký sen. Tohle je přesně ten typ filmů kvůli kterým jsem se úchylil k asijské kibematografii a bláhově jsem doufal v to, že se Asiati těmhle cajdákům vyhnout obloukem. Bohužel, opak je pravdou. Tanečních čísel tu moc není a když už se objeví, tak za moc nestojí. Taky mi nějak nedošlo, proč sem tvůrci cpali zmínku o kung-fu, když tu není jeden jediný souboj. Jump si ode mě odnáší 1* za roztomilou Kitty Zhang, kterou milerád uvidím v něčem lepším než je tenhle cajdák.(25.3.2010)