Reklama

Reklama

The Clash: Příběh Joea Strummera

  • Velká Británie Viva Joe Strummer: The Clash and Beyond
všechny plakáty
Velká Británie, 2005, 62 min

Obsahy(1)

Joe Strummer zemřel v padesáti letech. Jeho vzpomínky i samotní Clash však v tomto dokumentu znovu ožívají. Film je oslavou jeho života (1952-2002), zkoumá jeho tvorbu a hledá příčiny rozpadu jedné z nejzásadnějších punk rockových kapel celé hudební historie. Poznejte život zakládajícího člena The Clash prostřednictvím řady rozhovorů, mimo jiné s ostatními členy kapely, kteří vyprávějí o Joeově působení v The Clash tak, jak tomu opravdu bylo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

(mOnkey) to vystihl.... snad jen další vadou na kráse je, že se ty Clash filmy a dokumenty moc prolínají a když vidíte tento poslední, tak už vlastně všechno víte. (+ možná je to tím, že jsem četl i biografii Clash) ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Největší vadou na kráse tohoto dokumentu, mapujícího bouřlivý život jednoho z nejvýznamnějších frontmanů Rock'N'Rollové scény, je jeho stopáž. Hodina je prostě na člověka Joeova formátu setsakramentsky málo. Na Joea Strummera zde vzpomínají jednak jeho kamarádi z běžného života, jednak přátelé z hudebních kruhů. Nových informací sice tento dokument přináší poskrovnu, ale ta hudební vystoupení jsou přesto stejně dravá a živelná jako za starých časů, kdy z Klešáků byla sice cítit mladická nerozvážnost, ale přesto z jejich hudby čišela čirá láska a nadšení. 75% ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý dokument složený ze vzpomínek kamarádů zajímavé osobnosti a velkého rockera Joea Strummera. Povídání členů kapely, dalších muzikantů, fanoušků a prostě jenom kamarádů je doplněné parádní muzikou s dokonalými texty. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„London calling to the faraway tors - Now that war is declared-and battle come down - London calling to the underwood - Come out of the cupboard, all you boys and girls ndon calling, now don't look at us“. Pocta legendárnímu textaři, kytaristovy a zpěvákovy nejlepší punkové kapely (to je pouze můj subjektivní názor, který nikomu nevnucuji – ale je to pravda :) ) kolébky punku - Velké Británie. Na předčasně zemřelého rockera budou vzpomínat spoluhráči z the Clash, přátelé, fanoušci nebo rivalové z konkurenčních kapel. ()

Reklama

Reklama