Reklama

Reklama

Koněv

(studentský film)
  • USA Konev Smeltery
všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 2006, 18 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Za komunismu vyráběla kladenská huť Koněv mírovou ocel, kterou měly být zality chřtány imperialistů. Po pádu komunismu i megalomanského, ale strhujícího kapitalisty Vladimíra Stehlíka, zůstala huť opuštěná. Po nebožce Krásné Poldi zůstalo 20 000 sirotků a z dělnické kolonie se stalo ghetto. Koněv prorůstá přírodou, navrací se k rovnováze, místní ho rozkládají jak mravenci, těží z něj poslední prodatelné zbytky, peníze prolévají hrdlem, život je pořád vynalézán. Bohumil Hrabal a Vladimír Boudník stále na místě. (sajziiik)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Všechna ukazovaná místa Koněva znám z našich dvou "industriálních výletů" s antropologem. Ty tři pece vedle sebe už jsou skoro kultovní. ODS se snažila areál zastavět, ale než k tomu došlo, ukázal se genius loci místa a část areálu si pronajali výrobní firmy a radnice to už nemohla prodat. ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický pohled na zašlou slávu slévárny Koněv v Poldi Kladno a obyvatele z jejího okolí. Záběry z rozbořeného objektu jsou doplněny rozhovory s bývalými zaměstnanci a jejich pohledem na život s Poldi a bez ní. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se toho nedozvěděla. Rozhovory byly zmatené a nekonstruktivní - informace byly neúplné a plytké. Místy mě dokument vyloženě rozčiloval. Záběry jsou dech beroucí - nicméně to do Poldi Kladno nemám příliš daleko a areál je volně přístupný tudíž se stejně nic nevyrovná osobní zkušenosti. Myslím ale, že spousta lidí z dokumentu dostalo až příliš velký prostor na to, jak moc málo toho jsou schopni říci. Nelíbí se mi tam ta nejasná hranice o čem vlastně dokument je - zda o lidech nebo o Poldi Kladno, nebo o čem vlastně? Zbytečné. Bez zvuku lepší - doporučuji. Jinak oceňuji výběr tématu! ()

Reklama

Reklama