Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál z produkce Spike TV o komparaci vybraných zbraní a bojovníků se snaží odpovědět na obvyklou chlapskou otázku: "Kdyby se jeden postavil proti druhému, který by vyhrál?" K zodpovězení se dochází skrze řadu testů účinků různých zbraní, stylu jejich boje, mentality a dalších proměnných, dle kterých tým odborníků určuje potenciálního vítěze. Specialitou seriálu je pak hlavně výběr nečekaných dvojic soupeřů. Dočkáme se tak například souboje Gladiátora s Apačem nebo středověkého rytíře s pirátem. (laFei)

(více)

Recenze (91)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Myslím, že hodnocení velmi záleží na shlédnutém dílu (pokud tedy nejste takoví fanatici, nebo v telce nestihnete všechny). Já viděl tuším 4.díl - středověký pirát vs rytíř. A dle mého názoru jsem schytal spíše ten podprůměrnější díl. Rozhodně mnohem více by mne zajímaly díly Yakuza vs Mafie případně ninja vs sparťan. Co mě ale hodně ruší a vadí jsou ty neustálé vycpávkové prostřihy a rádoby historické scénky a milionkrát opakované představovačky. Kdyby se toto vymazalo, ta minisérie by měla takových 20minut/díl a všichni by byli spokojení. Takhle je tam více nudy a nic neříkajících dialogů a scén oproti akci a testům. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Co se týká historické hodnoty a pravdivosti je tento seriál téměř nulový. To samé se týká nesmyslného srovnávání kdo z koho. Co je ale na tomto projektu zajímavé je sledovat účinnost jednotlivých typů zbraní z různých epoch lidské existence. Mimochodem ten tým "odborníků" se spíše chová jak banda psychopatů, když každé rozporcování prasete nebo umělé lebky doprovázejí veselým jucháním. Možná kdyby si prohodili role s těmi prasaty... ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Zajímavě udělaná podívaná. Občas se mi sice nelíbí to porovnávání zbraní na různých věcech (střelba pušek na různý terče atd.), ale to se v klidu přežije. Asi nejvíc se mi líbila Yakuza vs. Mafie a Green Beret vs. Spetznaz. Naopak nejmíň zajímavý mi přišlo porovnávání Spartan vs. Ninja. Body navíc přidává závěrečné zpracování souboje - to se mi líbí. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý dokument, dal by som 5*, nebyť istých vecí, niesom odborník, ale napr. porovnávať Rytiera s Pirátom (pirátom, ktorí má strelné zbrane) ??? To je o čom? Tiež do úvahy berú len zbrane, nič iné. Navyše, príslušníci jednotlivých bojovníkov sa chovajú pri presviedčaní a posmeškovaní dosť neodborne a to sakra kazí dojem. Inak, o kúsok vyšší rozpočet by sa tomu hodil. ()

Kharsh 

všechny recenze uživatele

Tento seriál/dokument se nesmí brát vážně. Spousta věcí je zjednudušená a upravená tak, aby to seriálu vyhovovalo. Pokud se odprostíme od přítomných historických nepřesností, vyzdvihování amerických a "pro-amerických" válečníků a samotný výběr arzenálu a jejich vzájemného porovnávání, dostaneme slušně koukatelný seriál, se zajímavým a netradičním konceptem. Slabší 4 hvězdy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Všechny vědecké experimenty probíhaly na neživých subjektech. Poprvé, kdy proběhl test na člověku, bylo v 1. epizodě 2. série s názvem „SWAT v.s GSG“. (chaometic)

Reklama

Reklama