Reklama

Reklama

Nostradamův vliv

(seriál)
  • Česko Apokalyptická šifra (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Sir Isaac Newton je považován za jednoho z největších géniů lidských dějin, přesto jen málokdo tuší, že předpověděl datum apokalypsy. I když získal světový věhlas především díky svým objevům zemské přitažlivosti, integrálního kalkulu a základních zákonů o pohybu, měl i své velmi temné a tajemné stránky. Tisíce jeho osobních spisů, které byly zpřístupněny teprve nedávno, prozrazují, že se jednalo o muže posedlého alchymií a biblickými proroctvími. Pro historiky bylo velkým překvapením zjištění, že mnohem více času věnoval anglický vědec veskrze svatokrádežným a leckdy nezákonným praktikám a bádáním než exaktní vědě. Po mnoha letech dobrovolné izolace se Isaacu Newtonovi konečně podařilo vypočítat datum konce našeho světa – soudný den by měl nastat v roce 2060! Byl přesvědčen, že vodítka nalezená v bibli dokazovala, že v 21. století bude celá naše planeta svědkem děsuplného armagedonu. Jsou snad nedávné četné přírodní katastrofy i eskalace napětí na Blízkém východě znamením, že se Isaac Newton nemýlil? Je něco, co bychom mohli udělat, abychom se na konec světa připravili? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

beso74 

všechny recenze uživatele

Podnetný seriál, ja som si na základe konštrukcii a algoritmu autorov tohto dokumentu premeral svoj dom a prišiel som na množstvo zaujímavých faktov. Na ukážku jeden z nich: môj dom je presne 863 centimetrov dlhý a široký a má 2 poschodia. Určite som do neho podvedome zašifroval príchod Cyrila a Metóda na Veľkú Moravu... ()

Caesius S. 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouze jeden díl pojednávající o údajném příchodu třetího antikrista. Forma tohoto dokumentu není až tak špatná, grafika je na historický dokument poněkud inovativní a scénář je také napsán poutavě. Co se týče obsahu, až na pár výjimek chybí vědecké a skeptické názory, setkáme se pouze s výklady fanatických nadšenců a zastánců mysticismu. K samotnému tématu bych řekl toto: Nostradamus byl nejspíše narkoman, který v rauši rád psal mnohovýznamové básně a pokud budeme skutečně věřit v příchod antikrista a podobné hlouposti, tak se jeho proroctví určitě naplní. ()

Insomnia 

všechny recenze uživatele

Akosi sa to s tými dokumentárnymi filmami o konci sveta a apokalypse roztrhlo vrece, kde boli tie predpovede doteraz...Newton si myslím, že má pravdu, že v Biblii je zakódovaná história, ale tie udalosti už možno prebehli a možno nikto nechce, aby sme to rozlúštili..takže je to vykladané tak, aby to nejako sedelo.. ()

Reklama

Reklama