Reklama

Reklama

The Gift

Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
Velká Británie, 2010, 5 min

Režie:

Carl Rinsch

Scénář:

Carl Rinsch

Kamera:

Roman Vasjanov

Hudba:

Amon Tobin

Jeden z pěti snímků spadající pod projekt Parallel Lines. Ocitáme se v totalitním Rusku "blízké" budoucnosti. Potkáme záhadného muže, jehož jediným cílem je zjistit, co se skrývá v krabičce, kterou neustále nosí s sebou. Když se mu podaří najít někoho, kdo mu dá odpověď, odstartuje šílená jízda, kde za záchranu tajemství budou umírat nejen lidé. (Remivsremi)

(více)

Recenze (47)

Houbos 

všechny recenze uživatele

Škoda, i v tak nízkém rozlišení na YT v malém obdélníčku (reklama na 21:9 TV Philips) bylo vše umělé. Renderované předměty jsou vsunuty do záznamu skutečného světa a tím to hasne. Eric Rinsch mohl nějak stylizovat obraz, například clonou. Oceňuji zdrženlivost. Rus se nezbaví zchátralých domů s oprýskanou omítkou a bude stále žít ze zašlé slávy. Co bylo na dárku tak zvláštního? K vidění na Youtube. Podobné: The Bourne Supremacy :) ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

REKLAMA na propagáciu 3D televízora. Jedná sa o sponzorovný projekt Parallel Lines: 'Tell it your way' od výrobcu televízorov a Ridley Scott associates. Všetky filmy majú spoločný text okolo ktorého tvorca mal vystavať príbeh - "What is that?"-"A Unicorn."-"Never seen one up close before."-"Beautiful."-"Get away."-"I'm sorry ." Velmi zaujímavo štilyzovaný a s citom natočený film. Čo spoznávam je Half Life, I Robot a Blade Runner (ten jednorožec). Tu si môžete pozrieť ostané filmy. ()

Reklama

filmsim 

všechny recenze uživatele

Brilantní krátký film. Za 5 minut stihne nejdříve uhranout výtečnou atmosférou zasněžené Moskvy z nedaleké budoucnosti se spoustou oku lahodících triků, které bych se kvalitativně nebál srovnat s dnešní běžnou filmovou produkcí. V druhé půlce nastane rapidní změna tempa a dostane se nám výtečné robotické honičky, nemálo insipirované snímky jako Terminátor či Já, robot. Celý film je zahalen rouškou tajemna o tom, jak a co se stalo a jak to všechno funguje, celovečerní film by jistě stál za to. 9/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkné technické provedení i akce, ale co si budeme povídat, u dnešních sci-fi se jedná o standard, nad kterým se nemusím pětihvězdičkově rozplývat, byť se mi líbí. Nějak mi unikla pointa, a tedy smysl celého putování záhadné krabičky, o které jsem si jednu chvíli myslel, že otevře bránu pro cenobity... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zmes ruských kultúrno-historických reálií s futuristickými motívmi, intertextuálnou symbolikou, mytologickými prvkami a citáciami pár filmov a videohier (Half-Life a Ja, robot, tu v podobe bližšej Asimovovým predstavám, musí napadnúť každého). Zaujímavá filmárska rozcvička s nadpriemernou akciou, kolísavým CGI a hudbou Amona Tobina. 70% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama