Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový virus zvaný "medúza" ohrožuje celý svět. Tělo promění v kámen, neexistuje proti tomu lék a úmrtnost infikovaných je 100%. Někteří doufají že se lék podaří najít v budoucnosti a proto je vybrána hrstka nakažených lidí, aby byla uložena do kryogenického spánku. Kasumi, dospívající dívka, je jednou ze sto šedesáti vybraných. Společně jsou dopraveni do starodávného hradu, v jehož nitru je laboratoř s kapslemi pro kryogenický spánek. Kasumi, ačkoliv je to téměř nemožné, doufá, že se jednou opět shledá se svým dvojčetem Shizuku, která je také infikovaná virem, ale není mezi vybranými. Po probuzení Kasumi ostatní zjistí, že centrum s kapslemi je jiné než si ho pamatují. Všechno je pokryto trny a brzy na ně zaútočí horda hladových nestvůr a monster! Po panickém útěku přežije pouze sedmičlenná skupinka. Jak dlouho spali? Odkud se berou ta monstra? A co se vlastně stalo na povrchu? Útěk z trny obrostlého hradu plného záhad může začít. (J-kob)

(více)

Recenze (30)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Další zástupce vyhlášené japonské animované školy, od kterého jsem čekal přece jen malinko víc. První polovina je sice docela povedená, kdy skupina lidí, probuzená po kryogenním spánku, prochází tajuplným hradem obývaným všelijakými příšerami. V této části má film parádní atmosféru a je opravdu zajímavý. Jenomže pak se začne zbytečně moc vysvětlovat a člověk neví, kde mu hlava stojí, co je realita a co sen. Navíc příběh, který je už tak dost uvalený, se postupně dostane na pomezí až absurdně existencionalistického sci-fi a posledních dvacet minut je už docela pořádný úlet. Samotné animace jsou tradičně výborné, nicméně film jako celek mě zrovna dvakrát nezaujal. Za zmínku stojí velmi poutavá ústřední melodie. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Dopředu říkám, že kdybych se měl na tenhle film podívat znovu, tak dozajista jednu hvězdičku uberu, neboť síla tohodle příběhu spočívá v úžasný gradaci, v tom, že po celkem vlažnější pasáži, kde je vlastně jen akce a minimum děje, přijde nástup velmi sofistikovaného a promyšleného mozkového výplachu, který je neustále stupňován, a když už si člověk myslí, že je děj odhalen, přijde další informace a všechno je třeba přehodnotit. A pak znova a znova a znova. Zamyšlení v průběhu sledování garantován každému divákovi. Tedy pokud zrovna nespal, či tak něco, já třeba podezřívím Zízu, že si zdřímla se spolubydlící (O=´ Rozhodně to nění nic, co by si měl člověk pustit opakovaně aby to pochopil, ale inteligentních filmů je pomálu a tenhle patří ke špičce ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Z prvních minut jsem byl nadšený, jelikož vypadaly přesně tak vážně a chytře, jak jsem si přál, jenže hned co se tam objevilo naráz hned několik typických anime šablonovitých postav, šlo to celé do kytek. Nesmí tu totiž chybět nějaké to děcko, profesor, co udělá něco šíleného, nějaký (na první pohled) magor, co má poslání a samozřejmě typ postavy, co nesmí v žádném anime chybět - echt nesmělá školačka. A ta je tu dokonce hlavní hrdinkou, jak nečekané. Tak hlavně že tu má být důležitá, ale jedná úplně dementně. Ostatně, i zbytek postav jedna poměrně natvrdle a když už nějaká umře, tak většinou svojí blbostí nebo blbostí někoho jiného. Do toho to má zbytečně překombinovaný děj, který chce být tak strašně rozvitý, náročný a plný zvratů, až kašle na svoje na začátku nastavená pravidla a ve finále z toho není nic jiného, než blábol. Sice nějak promyšlený, do určité míry, ale pořád blábol. Proč do toho nejsou víc zapojené ty příšery? A to pseudofilozofování, které místy spíš působí dost směšně (v tom slova smyslu jak je určitá myšlenka řečena a vyjádřena) tomu jenom dodalo korunu. Místy to dokáže působit zajímavě, místy to má slušnou atmosféru a za pár scén bych tomu rád dal víc, ale fakt nemůžu, když je to celé tak připitomělé. Navíc jako psychologické bych to moc neoznačil, nějaké pohrávání s psychikou tu sice je, ale není tak podstatné a o postavách víme dost málo - a o některých (černoch) už třeba vůbec nic. Škoda, na začátku to mělo obrovský potenciál a ve finále z toho moc bohužel není... 2* ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Obsah ma navnadil na dramatické sci-fi a vôbec moje očakávania boli úplne odlišné než čo King of Thorn prezentuje. Napriek relatívne zaujímavému príbehu, som si od prvých minúť, len ťažko hľadal cestu k tomuto filmu. Nemal som sa s kým stotožniť, atmosféra bola až príliš komorná a celý film som preletel, akoby nič. Autori vymysleli výborný dejový obrat, k nemu však viedol rad nie príliš pútavých udalostí, takže ako divák som si ho nedokázal naplno vychutnať. Každopádne táto adaptácia Šípkovej Ruženky bola v celku vkusná. ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který je dost špatně zpracovaný. Nezajímavé zvraty, zbytečně moc příšer a hlavní postava je napřesdržku. Celé je to příliš freneticky sestříhané a z poměrně jednoduchého příběhu se díky zbytečně rychlým skokům ke konci stává mišmaš, ve kterém je těžké se pro nával informací orientovat. Nicméně příběh samotný je poměrně hodně jednoduchý. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama