Reklama

Reklama

This Movie Is Broken

  • Slovensko Tento film sa rozpadá (festivalový název)

Obsahy(1)

Bruno, který je bláznivě zamilován do své dlouholeté přítelkyně Caroline, po dlouhém čekání dostane šanci, na kterou čekal. Bohužel v moment, kdy se jejich vztah začne vyvíjet, musí hned zaniknout, protože Caroline odjíždí studovat do Francie. Bruno tedy s pomocí přítele Pata shání lísky na Broken Social Scene, skupinu, která je náhodou Carolinina nejoblíbenější a která den předtím, než Caroline navždy zmizí z jeho života, pořádá velký outdoorový koncert. (hejcoze)

(více)

Recenze (4)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

No raději bych viděl samostatný koncert a romantický film, který je tak hrozně moc indie, protože v podkladu hraje, v Čechách, něco tak alternativního jako Broken Social Scene. Bohužel tahle půlfilmová koncepce zabíjí všechny dobré úmysly a velmi slušnou formu (propána, to není žádný amatér, ale přeci Bruce McDonald). Hudba samostatná je za jasných pět hvězd, ale tu si mohu pustit na cd/dvd. 65 % ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Máte nějaký vztah ke skupině Broken Social Scene nebo k Torontu? V případě kladné odpovědi je film přesně pro vás, v případě negace na daný snímek úplně zapomeňte...Jinak indie až na půdu v dobrém i ve zlém...Ty tři hvězdy berte dnes jako území nikoho... ()

Reklama

Bigwave 

všechny recenze uživatele

Nedá se říct, že je to film. Je to spíše filmově ztvárněný přenos z vystoupení skupiny Broken Social Scene. Pokud tedy nejste fanouškem této hudby, tak nedoporučuji. Celý koncert je asi v hodinové stopáži, kde jsou zaznamenány celé písničky z koncertu v Torontu. Zbylých dvacet minut je vstřiženo do koncertu a vzniká z toho zápletka. Přechody jsou velmi artově udělány a kamera vypadá velmi zajímavě(zvedačky, švengy, jinak zaznamenaný pohyb a tok světla). Příběh je romantického rázu. Krátký děj sleduje trojici lidí, kteří se chystají na zmiňovaný koncert. Dva muži jedna dívka. Jeden pár. Dva nejlepší kamarádi. Stejná vášeň pro hudbu. Stejná vášeň pro sebe samotné. Bylo zajímavé sledovat napjatou sexualitu mezi dvěma kamarády, která melancholicky vyvrcholí po euforickém doznění hudby v jedné letní noci Toronta. ()

clementinka 

všechny recenze uživatele

Tento film je rozhodne pre dva typy ľudí. Prvá skupina je tá, ktorá BSS pozná a miluje ich, takže sa vôbec, ale vôbec nebudú zapodievať príbehom, ktorý je tam fakt len na pousmiatie a na to, aby film nebol zaradený medzi dokumentárne. A druhá tá, kde patria ľudia, ktorí BSS nepoznajú, ale vo filme sa im ich hudba zapáči a film si užijú z toho hľadiska, že im bola sympatická hudba a členovia kapely ( samozrejme aj príbeh je občas na pousmiatie ). A potom je tu skupina ľudí, ktorí BSS nepoznali a ani sa im nepáčia a tým pádom celý film pre nich stráca význam. BSS je jedna z mojich najobľúbenejších kapiel a tento film je pre mňa najkrajším spestrením voľného času a o to viac som si ho užila, že som ho videla na veľkom plátne s ľuďmi, ktorí BSS milujú a užívali si to podobne ako ja. A tá scéna s chlapcami? :) Najviac! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Broken Social Scene, skupina, která je zásadní pro film, vystupuje ve své kompletní sestavě, dokonce se objeví i Emily Haines z Metric, Amy Milan ze Stars, Leslie Feist a Julie Penner. (hejcoze)
  • Scénář pro film napsal několikrát oceněný Don McKellar. (hejcoze)
  • Zmiňovaný koncert se odehrál v Harbourfront Centre 11. července 2009. (hejcoze)

Reklama

Reklama