Reklama

Reklama

Cherry.

(festivalový název)

Obsahy(1)

Křehký, romantický a nesmělý Brian Cherry vede se svým pragmatickým a floutkovským přítelem Samem nekonečné debaty o druhém pohlaví, dokud jednoho dne nepotká svůdnou a temperamentní herečku Jules. Jeho naivní představy o ženách a sexu převrátí tato nespoutaná, a přesto vnitřně zraněná kráska vzhůru nohama. Brian nedbá na Samovo varování a podlehne „hlasu svého srdce“. Sam, zastávající názor, že „všichni jsme oběti svých pudů“, řídí v Los Angeles exkluzivní a snobský podnik pro bohatou mužskou klientelu a nabídne Jules, aby pro něho pracovala. V tom okamžiku se komunikace a vztahy této trojice začínají deformovat. Bludný kruh lží vyprovokuje Briana k šokujícímu řešení, aby tak otřásl míněním, které postavy zastávají nejen o tom druhém, ale i samy o sobě... Rozpravy o poznatelnosti jedince a zkoumání temných stránek lidské bytosti i její nevypočitatelnosti prozrazují Saundersův obdiv ke kultovnímu snímku Sex, lži a video. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

jhrasko odpad!

všechny recenze uživatele

Bez náznaku nadhľadu, ľahkosti, humoru, akejkoľvek rafinovanosti, až príliš doslovne a v závere doslova trápne - ak tento film niekto prirovnáva k Sex, lži a video, tak si trúfam napísať, že ku genialite SLV má asi tak ďaleko, ako ja ku genialite mojho strýčka Alfonsa. ()

marvan odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem být na tvůrce strašně hodný, vzhledem k tomu, že to byla premiéra a navíc debut. Ten film je ovšem strašně blbý a nemohu si nějak dát dohromady tu chválu na tvůrce z oficiálních materiálů MFF s tou bezmocí, která se na plátně odehrává. Film je založen na debatách dvou kamarádů, kteří si sdělují životní pravdy, jakých zaslechnete na ulici stovky a nevidím důvod, proč si to samé dávat znova v kině a za vstupné. Jsou to banality a chválit film za to, že se v něm říkají stejné věci jako v životě není argument, vzhledem k tomu, že 90% mezilidské komunikace tvoří nesmysly. Ve filmu je ta nesmyslnost zdůrazněna ještě tím, že pokaždé, když se ukáže, že to prázdné žvanění nikam nevede, spustí kytarovka a příběh se posune dál. Z jednotlivých scén čiší jejich inscenační umělost, při níž si uvědomujete, jak těm lidem někdo řekl: "Hele, teď půjdete tady zleva doprava a budete se tvářit, jakože se hrozně dobře bavíte." Prostě jedna velká křeč. Korunu tomu všemu nasadil závěr, který chce šokovat, ale vzhledem k předchozímu neumětelství působí pouze směšně a velikášsky. Můj osobní podtitulek k tomuhle filmu by zněl: Film, který mě na MFF vážně nasral. ()

Reklama

markuc 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se rozhodoval o znamce 3 nebo 4, ale nakonec vyhralo to, ze jsem u filmu neusnul. Film nicim nezaujal, prehlidka klise od zacatku do konce a narozdil od Ondine natocena velmi tradicnim stylem. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Přemrštěná a stereotypní stylizace charakterů postav (Sam je frajer, má moderní byt a spoustu peněz, Cherry je loser s plnovousem a nosí seprané svetříky) + primitivní pokusy o jejich analýzu a vývoj (vlastně by tomu tak nemuselo být, hne-li se v jednom svědomí (!) nebo se ten druhý dopálí (?). SPOILER: Nejlepší je asi pětivteřinový záběr na budovu s nápisem "Gun store" - to asi aby divák pochopil, kam se bude děj ubírat. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama