Reklama

Reklama

Pátrání po obří anakondě

(TV film)
  • Česko Akce anakonda (více)

Obsahy(1)

Ještě stále žijí slavné legendy kolem skutečné velikosti anakondy. I samotná věda ví málo o královně jihoamerických bažin. Právě to láká tým složený ze zkušených biologů. Yung Sandy a Marion Pöllmannová jsou anakondami fascinováni. Stejně jako kameraman Mike Allicock a Rainer Bergomaz, vedoucí týmu. V zavazadlech mají nejmodernější měřící a pátrací techniku. Takto vyzbrojen se nevydal po stopách mýtu obrovitého hada dosud nikdo. Životní prostředí, ve kterém se anakonda cítí dobře, je neobyčejně krásné. Savany, mokřiny a neproniknutelné lesy na východ od And. Tropická nížina Jižní Ameriky se rozprostírá od severní Venezuely až po Argentinu. V nížinách Guyany je dokonce i v době sucha, všude ještě spousta vodních ploch. Ideální životní prostor pro celou řadu zvířat. Svůj domov zde má několik set druhů ptáků. A v hustých lesích žijí samotářské kočkovité šelmy, jako třeba ocelot. Četné vodní toky jsou říší kajmanů černých. První cesta vede podél jezera. Sem se mají vodymilovní hadi v období sucha stahují. A na obloze kroužící kondoři vždycky něco signalizují... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kroužek německých modelářů na výpravě za obřím hadem. I když, spíš mi to připadalo, že to byl dokument o jejich udělátkách, v němž Matku přírodu fatálně vyšoupli z režisérského křesla a vsadili na upocenou dramatičnost pomocí střihu. A výsledek expedice mladých techniků? Zážitek z hadího gruppen-sexu, Marion si pod vodou sáhla na anakundu a hlavně poznatek, že takový hadi, co plivají Jona Voighta a pohybují se rychleji, než rorýs křížený s gepardem, žijí jen ve filmech a lidových vyprávěních.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na toto stretnutie Marion nikdy nezabudne. Na otázku, aký bol dlhý, bude odpovedať... aspoň osem metrov.“ Mám chuť dať 80%, lebo dieťa vo mne chce zobrať mačetu a presekávať sa nedostupnými močiarmi Amazonky a hľadať legendárne dvadsaťmetrové anakondy. Ale, rovnako ako v prípade kultového Gustáva, aj tvorcovia tohto vizuálne pôsobivého dokumentu hľadajú legendárne monštrum... a samozrejme nenájdu. Na rozdiel od dokumentu o obrovskom africkom krokodílovi-ľudožrútovi, je ale tento dokument zaujímavý a bohatý (na informácie a krásu obrazu) vlastne i bez toho, aby tvorcovia zistili, či sú legendy o obrích anakondách pravdivé alebo nie. Mňa osobne fascinujú báje o obrovských anakondách (pravdupovediac, už „klasické“ šesťmetrové sú krásne obludy). Takže keď som videl, ako členka expedície pláva v mútnom jazere pri anakonde a DOTÝKA SA JEJ... brrr. ()

Reklama

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Krásne zábery na impozantné stvorenia v podobe najväčších hadov sveta mi rozbehli zimomriavky po celom tele, také pozitívne zimomriavky ako keď je niečo strašne moc super. Dúfal som síce, že nájdu nejakú 8-9 metrovú hadicu ale nevadí. 8 z 10 lebo trošku mi vadilo ako tam silou mocou strkali svoje hi-tech hračičky, ktoré aj tak v 2 z 3 prípadov zlyhali. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Domorodci živia legendu, v ktorej sa traduje, že existuje had, ktorý požiara domáci dobytok a dokonca aj ľudí. Snáď to nedopadne veľmi zle. Nakoniec na vedeckej expedícii je viac ako to, čo objavujú, zaujímavý diaľkovo ovládaný vrtuľník s mnohými kamerami a GPS. Škoda, že ho nakoniec na okraji bažín po zrútení stratia, ale v zálohe je ešte ponorka a malý lunochod. Predsa len sa podarili aj zaujímavé a unikátne, aj keď nie veľmi príjemné, zábery samice hada rodiacej mláďatá do vody. Prežijú len tie, ktoré sa neutopia. SPOILER Vyvrcholením pri hľadaní krvilačného hada je nález samičky veselo sa páriacej s desiatimi samčekmi, teda obrie anakondy majú očividne celkom iné záujmy ako požierať ľudí. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Horší tři hvězdy, protože i když se řekly mnohé informace, tak přesto to na mě působí jako amatérské čtyřicetiminutové video s nadšenci do anakondy, kteří zakládají právě na svém zaujetí pro věc. .. P.S.: I když rozměry největší anakondy jsou stále nejisté, tak je známo, že tito hadi rostou celý život, jenže věk jim nedovolí dosáhnout většího rozměru než deset metrů(+- dva metry). Což i to je dost megalomanský rozměr. .... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama