Reklama

Reklama

Studnařova dcera

  • Francie La Fille du puisatier (více)
Trailer

Obsahy(1)

Patricia nese svému otci oběd a cestou narazí na pohledného mladého muže jménem Jacques Mazel. Ona je nevinná osmnáctiletá dívka, on je bojový pilot, který je o osm let starší než ona. Když se setkají podruhé, je měsíc v úplňku a ti dva zcela propadnou své touze. Znovu se však už nesetkají, Jacques je odvolán do války a Patricii to zlomí srdce. Když později zjistí, že je těhotná, neubrání se a oznámí Jacquesovým bohatým rodičům, že čeká jeho dítě. Mazelovi jsou však přesvědčeni, že se je Patricia snaží vydírat a vykážou jí bez milosti ze svého domu. A tak se z čerstvě narozeného dítka raduje jen Patricia a její otec. Jejich štěstí jim budou Mazelovi brzy závidět, zvlášť ve chvíli, kdy bude Jacques prohlášen za nezvěstného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

tahit 

všechny recenze uživatele

Obraz každodenního života Pagnolovy rodné Provence, má své neopakovatelné kouzlo, jako milá pohlednice z dávných časů. Tu a tam zazní drobný sentiment kýčovitosti, (i to může mít svůj půvab), jak dívka svodům první lásky podlehla, a ona pak na svět dítě přivedla. Za sebe mohu uvést jen tolik, že iluze zfilmovaných příběhů od Marcela Pagnola mě vždycky potěší svým vybroušeným poetickým realismem. Pane Pagnole, díky, vždy mě umíte nadchnout. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Riskujíc že se opakuji, musím říct že Daniel Auteuil je výborný herec. Co role, to nádhera. Je jedno jestli si střihne policajta, nebo zločince, milujícího otce rodiny, nebo citově vyprahlého samotáře. Všude je skvělý. A tady ukázal, že by se uplatnil i jako režisér. La Fille du puisatier je, na svůj tuctový námět, slušné romantické drama. Žádné velké překvapení ani emoce se nekonají. Děj hladce a nevzrušivě plyne k očekávanému konci a nad průměr ho povyšují hlavně přirozeně zahrané postavy a neodolatelně kouzelná atmosféra předválečné Provence. A taky smutná tvář Astrid Berges-Frisbey. Škoda jen že nedostala důstojný protějšek. Její vyvolený mi přišel jako studený panák bez charismatu a spolehlivě pohřbil jakékoliv zdání horoucí lásky. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pagnolovu poetickou Provence mám moc ráda. Studnařova dcera je podobného ražení jako Jean od Floretty a Manon od pramene režiséra Claude Berryho. Krajina plná slunce, hrdí, někdy i pyšní lidé, příběhy jejich životů. Protkané láskou, vášní, nenávistí i zradou. Ale hlavně voňavou poezií, jakou uměl jenom tamější rodák Marcel Pagnol. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přesně nevím, co si myslet. Astrid má sice krásná kukadla, ale v hlavní roli byla taková vyplašená laň, s nesmírně protivným dětinským a stydlivým chováním. I tak mi určitě byla sympatičtější než zbytek její rodiny. Každopádně film je sám o sobě hodně zvláštní. Plus za to, že je jedním z mála takových "milých,nevinných a nepřeslazených" a atmosférou dost připomíná staré filmy-zkrátka dneska už se takové netočí.. Ale co mi vadilo, tak byl občasný kýč ve scénáři (ale je dost možné,že to bylo tím zpropadeným dabingem) "Spáchala jsem hřích,teď už nemohu políbit tatínka ani sestry",zbytek si zcela jistě umíte představit. Romantiky bylo málo a žádná z postav nijak nevyčnívala, jediné, co si z toho všeho asi zapamatuji, tak je ta krásná francouzská krajina a vyplašené oči Astrid. Jinak nic. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No byl jsem zvědavej na scénaristickej a režisérskej debut páně Daniela, to ne že ne. Začnu u toho scénaře, musím se přiznat, že jsem od Dana čekal trošku víc. Už ta úvodní zápletka, když si vzpomenu jak se člověk v matičce Praze nadře aby sbalil holku, doslova plive krev a tady si tajrtlík stoupne k nějakýmu minipotoku, přenese přes něj holku, která samozřejmě čistě náhodou jde kolem a je win, jo ?? Hmm tak to si kupuju permici do fitka a pak hurá číhat k francouzskejm minipotokům a přenášet francouzské děvečky, to pak budu mít víc sexu než Spáčilová recenzí. Pokud jde o režii, tak tam musím Danečka pochválit, to se mě fakt líbilo, ta atmosféra, záběry kamery, co mě dostalo, jak často jsem si všímal kostýmů, to jsem nidky předtím neudělal, se mě asi líbily ty klobouky co měli na herci na těch svejch francouzskej hlavičkách. Pokud jde o příběh, čekal jsem nějakou osudovou drsňárničku aneb návrat ke starým francouzským časům, ale nakonec jsem dostal takovou tuctovější romantiku, kterou do vyšší ligy posunují herecké výkony a dialogy. Scéna kdy Daniel přijde k těm nóbl lidem se svejma dětma zcela jasně přečnivá celej film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Film sa natáčal v Brignoles a Eygalières (Francúzsko) v apríli a máji 2010. (Arsenal83)
  • Dieťa vo filme, ktoré je v príbehu vnukom postavy, ktorú hrá Daniel Auteuil, je v skutočnosti jeho syn Zachary Auteuil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama