Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve skutečném životě jsou povoleny konverzační odmlky i přestávky, ale na divadle se každý ze všeho nejvíc bojí jakékoliv mezery v paměti. Aby zabránil takové situaci, je Felix vždy připraven dokončit repliku. Je totiž nápověda a neustále hlídá rozbouřené hladiny dialogů. Jeho jedinou spojnicí s realitou je herec a kamarád z dětství Philippe, který se snaží Felixe zachránit, poté co jej vedení divadla vyhodí s odůvodněním, že neexistuje nic zastaralejšího než právě pozice nápovědy. Felix brzy pochopí, že reálný svět není nic pro něj, přesto však lidem a především Philippovi nabízí své repliky i humorné narážky. Vše by bylo perfektní, kdyby do jejich života nevstoupila Clara. Oba se ji snaží svým způsobem svést. Kdo získá srdce romantické, křehké Clary? Přitažlivý Philipp nebo Felix, který to umí se slovy? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Milé zamyšlení nad tím, jak nás může postihnout výchova a prostředí ... Docela slušně podané jak scénáristicky a režijně, tak herecky. Chvilku jsem měl strach, aby neudělali z Felixe Cyrana, ale dopadlo to jinak, než jsem čekal (:-))

Zatím nikdo nevyjádřil, proč a co se mu na tom nelíbilo, ale mně po chvilce "zrání" námětu v hlavě došlo, že takto možná skončí hodně lidí, co se stále více a více zanořují do virtuálního světa. "Vzdálenosti" mezi věcmi a informacemi na světě se sice zkracují, ale mezi lidmi to jde do kopru. Stejně tak mezi lidmi a přírodou a úplně stejně mezi lidmi a konkrétní prací a okamžitým řešením denodenních situací. Proto tam do té "druhé" reality možná utíkají lidi častěji a hlouběji, ale to je začarovaný kruh a cesta do pekel. A pochybuji, že se najde nějaká Clare, která to zkousne a podá nám do té virtuální díry pomocnou ruku ...

Reklama

Reklama