Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděno už 3x a pokaždé naprosto skvělý zážitek. Film o životě, o přírodě, o dobrodružství a o jednom velkém snu - probindit Afriku trabantem. Viděl jsem i všechny následující filmy od Dana Přibáně (Jižní Ameriku, Austrálii, Asii) a asi Afrika zůstane nepřekonána - tím, jak to je přehledně zpracováno a navíc obsahuje nejlepší soundtrack! 100% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dokumentárního to rozhodně ještě není ono a je pořád vědět, že šlo hlavně o to, aby dobrodruzi celou cestu zvládli. V dalším díle, "Trabantem až na konec svět", se už ukázalo, že mají i dokumentární tendence. Přesto je krásně vidět, že se jedná o neskutečný pokus o cestování, který rozhodně stojí za pozornost. Dan Přibáň je velký frajer a každá jeho posádka jakbysmet. ()

Reklama

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Každopádne zaujímavý cestovateľský film, odohrávajúci sa na púšti, savane, blate, piesku a vode čierneho kontinentu. Partia Čechov, bola príjemná a aj vtipná, narozdiel od tak trocha podobného filmu a to Vitajte v KĽDR!. Rád si pozriem aj nabudúce filmu takéhoto charakteru... 4**** ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokumenty by měly být o zajímavých věcech a plné překvapení. Scénář napíše život, o režii se postará realita a herci jsou nahrazeni lidmi, kteří mají co říct nebo ukázat. Proto tady nehodnotím kvalitu kamery, ani hudbu. Přejet Afriku trabantem se mi jeví jako dobrý nápad. Partička odvážlivců je sympatická, pohodová a nechybí jí odhodlání předsevzetí splnit. Z filmu jde cítit dobrodružství a je vidět, že se naši cestovatelé nebáli poznávat. Mých 5* je za odvahu, trpělivost, pevné nervy (!!!!) a perfektní cestopis. Díky! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasně tahle parta má můj respekt a fandím jím za to jak se postavili k větě "to nejde". Nepochybuju ani na moment, že to muselo být úžasný dobrodružství plný silných zážitků i když já bych do tohohle nešel, protože by mě naprosto jebalo půlku tý cesty řešit z jakýho důvodu se zase trabant vysral, chápu že to přesně patřilo k tomu hlavnímu dodružství, ale pro mě by bylo spíš pět neděl v baloně nad Afrikou. Pokud bych měl hodnotit tu akci a účastníky akce, dávám pět hvězdiček a říkám, jste frajeři a inspirátoři, leč já jsem v pozici diváka chtíc nechtíc musím hodnotit to, co jsem viděl a upřimně říkám, že tohel měl být serál, každá země minimálně na jeden díl, protože takhle to bylo v duchu : tahle země fajn - tahle země nefajn - tady se nám vysral trabant - tady lidi dobrý, tady lidi špatný - zase se nám vysral trabant, zkrátka strašně zkatkovitý, to si podobný dobrodružství ani Afrika nezaslouží, bylo to tak zkratkovitý, že už se autoři ani nezmínili, proč se k nim nepřipojil kamarád, kterýmu umřel tatínek, nedělali titulky k cizí řeči, jako dobrodruzi výborný, jako filmaři - dokumentaristé průměrný, věřím, že knížka by mohla bejt za pět. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Členové výpravy se rozhodli podpořit projekty na pomoc v Africe, proto navštívili školy a chráněné dílny, a své trabanty nabídly dětem k dispozici jako malířské plátno. Vznikl tak neopakovatelný artefakt a unikát nevyčíslitelné hodnoty. Expedice zajišťuje dopravu trabantů zpátky domů a ve spolupráci s Člověkem v tísni uspořádání charitativní aukci na pomoc africkým projektům této organizace. (heyda)
  • Závady EGU (expediční trabant): rozbitá volnoběžka, totálně zadřený motor, rozhozený karburátor, rozbité zadní okno, utržený zadní nárazník, potlučená zadní světla, ohnutý přední nárazník, ovládání dálkových světel, uklepané závěsy výfuku. (heyda)
  • Svoji expedici zahájili trabanti 6. září na Vyšehradu. Plánovaný odjezd byl přibližně na poledne, z důvodu poruchy na expedičním trabantu se o několik hodin opozdil. (heyda)

Reklama

Reklama