Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Los bulvos de Julia má hodně zajímavej vizuál (což je samo o sobě příjemně černohumorné), je v něm pár nápadů a já začínám mět dojem, že Guilermo del Toro si filmaře, kterým bude filmy produkovat, vybírá právě podle práce s kamerou. Ovšem scénář je jedna velká mizérie, postavy se chovají jako lobotomizované gumové kachničky a druhá polovina je už naprosto nudnou a zcela jasně k jedinému možnému závěru se sunoucí záležitostí, při které jsem si dlouhou chvíli krátil tím, že jsem se hrabal v použitých lístcích čaje, přitom polovina první je skvělá a druhé stačilo málo, vlastně by možná stačilo, kdyby hlavní postava byla odlišná, navázání by bylo volnější a scénář méně debilnější, nebo alespoň trochu sjetější. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jaksi jednotlivé části předstihují celek. Španělé jako obvykle vybudují ponurou atmosféru, přihodí některé k dokonalosti vyprecizované okamžiky, herecky je to prvotřídní (i když Belén Rueda by si měla dát pozor, aby jí tyhle role nezůstaly), ale celé dohromady to na mě nějak nefungovalo. Když se mě asi uprostřed filmu manželka ptala, proč že ten a ten dělá tohle, odpověděl jsem "protože to má ve scénáři." Děj je překombinovaný víc než je zdrávo, na scéně se objevují a mizí postavy čistě scénáristovou svévolí (Lía v Ivanově domě) a jejich motivace k činům je často prapodivná (slepá sousedka). Ve výsledku jsem tomu prostě nevěřil jako reálné situaci. Každopádně je to dobře natočený film, který by se měl u nás v kinech objevit spíš než nějaké Řetězové zprávy. Po úspěchu Sirotčince jeho totální přehlédnutí našimi distributory nechápu. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

O posedlostech. O slepotě. O samotě. Na mnoho způsobů dramaticky, thrilerově i pohádkově. Minimalistické, ale atmosférické od sklepa až po půdu s nepřeberným množstvím nápadů a dechberoucí závěrečnou desetiminutovkou. Psychologická hra s divákovým zrakem a sluchem amputující bezbolestně ostatní smysly.____________Stačí se jen podívat do svých vlastních očí očima toho druhého. Kdyby si Guillem Morales střihl pokračování Silent Hillu určitě bych se nezlobil. (Scéná v dívčích šatnách, totiž hravě zastiňuje silent hillovský útok slepých sestřiček). Po dlouhé době 5* film jak víno. Teď se jen modlit, aby někoho v USA nenapadlo natočit remake třeba s Jodie Foster nebo Vera Farmigou v hlavní roli. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Juliiny oje jsou opravdu luxusní! Celý film jsem si ji představoval v různých "hereckých" polohách a musím říct, že ač je již nepatrně za zenitem a bude mít asi kapku sjetý dezén, mít možnost zahrát si s ní na slepou bábu, tak neváhám ani vteřinu! Seňor Morales mrštně uhnul americkému patosu, graciézně píchl býka mezi lopatky a na světě je kulantní thriller, po kterém budu se sadistickým zájmem sledovat chcípající pokusy zámořské provenience. Katalogová MILF v hlavní roli je už jen třešničkou na dortu a já se nehodlám tvářit, že neumím do pěti napočítat. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ona měla Julia něco s očima? Já se nedostal nad její výstřih, sorry jako. Film je to príma, já se ale krom háčkování v životě nenaučil ještě jak se vypořádat s tím, když má reálná postava nadpřirozené schopnosti. Je to pro mě jako stavět sněhuláka z prašanu. Navíc průhledná měla být Juliina blůzka a ne scénář, samotná atmosféra bez překvapení je mi k prdu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)
  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)

Reklama

Reklama