Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

misterz 

všechny recenze uživatele

Dobrý mysteriózny thriller, horor ani omylom, možno tak na samom začiatku. Atmosféra bola slušná, aj keď na môj vkus dosť nestabilná, často sa striedala s nudnejšími, slabšími pasážami. Spočiatku to ani tak nevadilo, ale odkedy bol vrah jasný, tak už logicky áno. Celkový dojem však nie je vôbec zlý, možno aj kvôli tomu, že tu nechýba napätie a herečka zvládla svoju postavu veľmi dobre. 70/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Úchyle v temnotě... Prozřu a čapnu tě!" Darovaným očím na zuby nekoukej. Ostatně, zřejmě pocházejí od milujícího oběšence. Přehlížejme i očividné díry v logice scénáře. Např. dablslepou mutr, která nám, po synáčkově odborné, láskyplné práci s jehlou, najednou z příběhu zmizela jak vygumovaný text. I to, že pro orientaci ve scénáři, napsaném zřejmě Braillovým písmem, by bylo nutné zhlédnout film znovu a tentokrát si na všechny postavy důkladně posvítit. Např. na souseda chlíváka a jeho dceru, podezřele informovanou. Fakt netuším, odkud věděla o bodání do očí, to jako panu Neviditelnému při tom svítila? A její fotr? Celou dobu ťunťa, který neumí do pěti dioptrií napočítat, pak ho zničehonic chytne ošmatlávací rapl a ... ? A dál nic. Stejně jako dablslepá mutr si odpíchnul odchod z natáčení a už se nevrátil. Njn, třeba šlo jen o jakože artový záměr, ty ze scénáře postupně mizející postavy. V temnotách, kam ani světlomety dabldekru nedosáhnou :-). Ale nešť. I tak poslepu otvírám hodnoticí šuplík a nahmatávám... čtyři hvězdy! ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Šílená nuda, nemá to žádnou atmosféru, místy je to předvídatelné, vůbec mě to nebavilo a nechápu místní nadšené komentáře. Měl mě odradit už ten příšerný plakát, ale říkal jsem si, že španělský thriller/horor přece nemůže být špatný. No, jak vidno, tak může. Btw. vzdáleně mi to připomnělo klasiku Čekej do tmy, která s touhle blbostí nesnese srovnání. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Španielska zámienka , ako prevetrať " ORFANATO " a ešte tam opakovane drgnúť aj Belén... Že je producentom del Toro - A ? Najväčším horrorom je ak človek príde o zrak a je už jedno , do akého príbehu je nasadený čo vidí / nevidí a po čom pátra...Belén je fayn , vlastne aj celý espa vizuál , ale plávať stále v tej istej kaluži , tak to po čase omrzí. ...del Toro je značka a ak sa tomu dostane náležitej reklamy , môžeme očakávať fúziu medzi sirotčincom a Júliou kde poloslepá Júlia bude v polorozpadnutom baráku pátrať spolu so zatúlanou sirôtkou po zubnej kefke. Momentíky sa nepochybne nájdu , ten bodík ale stiahnem , lebo v roku 2005 niečo podobné vyštekol Thailand , a Espa to akurát preformátovalo do iného námetu a nechalo upiecť na osvedčený " La tendencia actual del cine ". Inak ale ničím výnimočná , nevtieravá pohoda. Ak pozeráš horrory 1 x za týždeň , tak máš na piatkovú " predpolnoc " faynový tip. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $16,900,000▐ Kostra príbehu až na nejaké úlety ani nie je zlá ale to prevedenie je nehorázne klišoidné až nehorázne nezmyselné(skoro nevidiaca sa nasťahuje do domu kde jej pred pár dnami postupne zahynú za zvláštnych okolností sestra a potom muž???), nuž čakal som omnoho viac než výplachovku akých je už z Amerických produkcií neúrekom, nič nové to neponúkne, dokonca to v závere chce pripomenúť scénkami a doprovodnou hudbou aj také skvosty ako Sedem(se7en), fúha. /40%/ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama