Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice pěkně natočené, s krásnou hlavní hrdinkou, ale to je asi tak vše. Na mě to bylo až moc dlouhé a chvilkama jsem se opravdu nudil. Nechybělo i několik strašně nelogických scén (+ chování postav). Váhal jsem mezi 3 a 4* a i přes tu solidní atmosféru, se tady přikloním přeci jen k nižšímu hodnocení.  (Full HD) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

To zas jednou natrhli Španělé v hororech amíkům řiť. Dokonale atmosférický, obrazově nápaditý a do poslední minuty napínavý horor, který vás rozhodně nepřestane překvapovat, aspoň co se týče té kamery. Navíc se zde opět ukazuje, že správný horor také klade důraz na psychiku postav a ne jenom na přiblbé lekačky. Škoda, že je to celé o trochu delší než se sluší a zvláště v půlce to působí trochu utahaně. Závěrečná hutná půlhodinka to ale dokonale vynahradí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

OMG, další hororová špička ze Španělských rukou. Podle mého vkusu začínají být Španělé hororový bozi a tento snímek je důkaz. Ojos de Julia je horor, který se vymyká všem hororům, které jsem doposud viděl. Belén Rueda naprosto famózní herecký výkon, která mě svým pohledem a strachem, který se jí vyskytoval v očích, naprosto přesvědčila. Celé toto začíná pomalejším tempem, ale postupně se rozvíjí, až do úplného extáze. 112minut uteče rychle, poněvadž druhá polovina je jasný důkaz filmového umění a režisér Guillem Morales se ukázal jako kvalitní režisér, který umí točit skvělé horory (škoda, že jich má na svědomí tak málo). Na atmosféru si nemohu také ztěžovat, protože temný podtext je znám už od začátku. Slepota je strašná věc a tady mi při scénách, kdy se kamera zaměří na slepé, běhal mráz po zádech. Jejich temné oči z kterých je člověku do breku jsou hrůzostrašné. Nápad s psychopatickým vrahem, který ujíždí na slepých ženských, protože si přijde jako stín, kterého nikdo nevidí je naprosto fantastický. To dokonale vystihuje scéna po vraždě staršího muže. Do toho mě velmi bavilo zkrývání vraha, až do samého závěru a i když člověku je jasné, kdo to je, tak obličej přesto nevidí a klade si jen spoustu nesmyslných otázek. Teď už k závěru, který byl naprosto famózní. Nápad s foťákem byl skvělý a viděl jsem ho už v pár hororech, ale tady? Nemám co bych dodal, režisér závěrečnou scénu vytvořil skvěle a já nemám slov (,,to se musí prostě vidět"). Jak vidíte, jen chválím, takže jiné hodnocení než plný počet dát nemohu..10/10 = 100% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ona měla Julia něco s očima? Já se nedostal nad její výstřih, sorry jako. Film je to príma, já se ale krom háčkování v životě nenaučil ještě jak se vypořádat s tím, když má reálná postava nadpřirozené schopnosti. Je to pro mě jako stavět sněhuláka z prašanu. Navíc průhledná měla být Juliina blůzka a ne scénář, samotná atmosféra bez překvapení je mi k prdu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Opravdu napínavé s výbornou a, na svůj věk, setsakra fešnou herečkou v hlavní roli. Španělé umí točit strach hrozně intenzivně. Bohužel je tam až příliš překvapivých zvratů a chvílemi mne to díky nim přestávalo bavit. Lahůdková režie to ovšem vynahradí. Nejlepší scéna byla rozhodně šmírování slepejch bab v šatně. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama