Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

unagi 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci príbeh s drakmi. Pomsta, ktorá si zaslúži potrestať zlo sa zmenila v pravý opak. Troška prehnaná akcia čo ma veľmi mrzelo spolu so záverom, ktorý dodal nádej a ospravedlnenie. Takto to v bežnom živote nefunguje a nemyslím, že príbeh mal mať rozprávkový podklad. Keby si zachoval realitu so smútkom, určite by to dopadalo na naše vcítenie sa do hlavnej hrdinky a hodnotenie by sa dalo inak vyjadriť. ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Geniální - na krátké ploše to pomocí základní dějové konstrukce vyvolá tolik emocí, co málokterý 80-120min dlouhý film. Mnoho tvůrců by si mohlo brát příklad a pochopit, že bez těchhle základních konstrukcí prostě film fungovat nebude, zatímco s nimi skoro automaticky fungovat bude. (seznámení se z hrdinou, příjemný děj, zvrat, odhodlání, putování za cílem, vyvrcholení děje s bonusovou pointou na konci, navíc kus děje hozený na začátek, aby to mohlo začít atraktivně) Skvělé dílo. ()

Reklama

Axerron 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní kousek. Silný dojemný příběh podpořený krásnou animací, který by leckterá studia rozmázla na animovaný celovečerák, je zde umě shrnutý do ideální čtrthodinky a dopad nechává silnější než většina dvouhodinových blockbusterů. Spisovatelské umění povídky promítnuté do roviny filmové. Bravo! ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zvlastni jak plnohodnotny pribeh, ktery bych si umel predstavit i jako jeden a pul-hodinovy film se vejde do 15 minut, ba ani to ne...nebudu se zaobirat tim jak a cim to bylo vytvoreno, ale musim uznat, ze to je vcelku hezky ztvarneno! 4* jsou akorat, bid me prijde trochu smesne, ze stejne hodnoceni jsem dal i americkym velkofilmum za nemale penize. ()

Buford_TJ 

všechny recenze uživatele

Epická kamera, střih a především soundtrack, který pokoří většinu komerční tvorby! Smekám před badnou vývojářů, kteří dali dohromady super animák s minimálními prostředky a v časovém presu. Co si pamatuju, tak při prvních dvou či třech projekcích jsem u finále filmu sušil kapesník a otřepával led ze zad. Stále si ho čas od času pustím, když se potřebuju namotivovat pro dělání v Blenderu (pro neznalé - to je freeware program, ve kterém celý tento film vznikl). Zde odkaz na film o filmu: http://www.youtube.com/watch?v=IN6w6GnN-Ic&feature=related ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)

Reklama

Reklama