Reklama

Reklama

Epizody(20)

Obsahy(1)

Kim Yoon Hee byla nucena jít na přijímací zkoušky na Sungkyunkwanskou univerzitu. Donutil ji Lee Sun Joon a určitě by to ve své neomylnosti nikdy neudělal, kdyby věděl, že Kim Yoon Hee je dívka. A protože byla přijata samotným králem, nemůže Kim Yoon Hee couvnout; jedinou její možností je Sungkyunkwanskou univerzitu začít studovat pod bratrovým jménem Kim Yoon Shik a jako muž. Na pokoj dostane Lee Sun Joona a neotesance Moon Jae Shina. S tolika muži, s tolika odlišnými politickými cíli, s tolika nepřáteli i přáteli kolem sebe bude Kim Yoon Hee v pořádku? (Zíza)

(více)

Zajímavosti (4)

  • V seriálu hladaná Geum-deung-ji-sa byla skupina svitků napsaná králem Yeongjo of Joseon, který vládl v letech 1724-1776. Král v ní vyjadřoval lítost nad tím, že nechal popravit svého syna, korunního prince Sada a obviňoval své politické oponenty ze spiknutí, které k popravě vedlo. Geum-deung-ji-sa se na rozdíl od seriálu nikdy nenašla. Král Jeongjo, který vládl v letech 1776-1800, syn prince Sada a vnuk krále Yeongjo of Joseon, stávil život hledáním těchto svitků. Prokázat spiknutí a otcovu nevinu se mu však nepodařilo. (Jirka_Šč)
  • Příběh se dle data ze zápasu v pozemním hokeji odehrává v roce 1790. Král Jeongjo zemřel deset let poté, ve věku 47 let. Příčina jeho úmrtí nebyla nikdy spolehlivě vysvětlena. (Jirka_Šč)
  • Universita Sungkyunkwan byla založena jako nejvyšší vzdělávací instituce v Koreji v roce 1398. Jedná se o první univerzitu ve východní Asii. Dnes je soukromou vysokou školou a stále patří mezi nejprestižnější v zemi. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama