Reklama

Reklama

Žena

(festivalový název)
  • USA The Woman (více)
Trailer

Obsahy(1)

Chris, úspěšný právník a otec rodiny, jednoho dne objeví v lese divokou kanibalku. Chris neváhá a kanibalku sleduje a poté ji unese k sobě domů, kde z ní hodlá učinit civilizovaného člověka. Chris přesvědčí svou ženu a děti, aby to bylo jejich malé tajemství a nikdo z okolí se o tom nedozvěděl. Brzy se chování Chrise dramaticky změní a situace s kanibalkou jde zcela mimo kontrolu. (Dlee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Naprosto šílená úchylárna, která nalézá negativa civilizačních problémů a převádí do podoby otce, syna a jejich činů. Morbidní galerie, která přináší hodně hutnou atmosféru plnou stresu a melancholie. Sean Bridgers znázorňuje naprosto přesně spoutanou zvířecí krutost a zvrácenou touhu moderního člověka… jakej chlap by nechtěl mít ve sklepě spoutanou "lesní ženu" s takovými ňadry :-) ?! (určitě ne takovým způsobem, jakým ve filmu, ale....). Netrvalo dlouho a dočkal jsem se i ukojení touhy na ulovené "kořisti", což byl předpoklad od začátku filmu. Domácí šikana a násilí tu pozvolna graduje až do šokujících momentů. Z jedné stránky bych podobné snímky zakázal vůbec točit, pro některé psychopaty to může být doslova slast, a kdo ví, jestli to pro ně není i jakýsi návod na život. Na druhou stranu, jako zvídavý člověk a divák, který má rád mix pocitů a emocí při sledování filmu, podobné krutosti uvítám, avšak s přidušeným hrdlem a s nutnou dlouhou pauzou před dalším podobným "humusem". Pollyanna McIntosh i přes krutý, zanedbaný a zvířecí zjev ukázala krásu minimálně své postavy, což je možná zvláštní při její vizáži ve filmu a jejím charakteru, ale je to tak. Roli civilizací neposkvrněné divošky ztvárnila na jedničku, snad se kdysi i lidé v takové podobě proháněli přírodou, kdo ví? Film nám nastavuje zrcadlo a nechává nás, jestli budeme čelit svému obrazu nebo s odporem odvrátíme zrak. Na nervy mi lezl vzhledem k povaze filmu ujetý výběr rockových aj. písní, který z toho všeho dělal ještě větší hnus, až jsem měl pocit, že jen ztlumením hudby ulehčím tísnivému pocitu v sobě. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jasně, žena žijící divoce v lese jako zvíře si bude holit podpaží. Úplně to vidím. Hned někde mezi vybíráním mravenců z mraveniště, chcaním do řeky a žraním syrových ryb si pravidelně namydlí podpaží a sjede si ho trojbřitým strojkem. Ale jinak, navzdory tomu, že je ta zápletka a příběh samotný trochu, jak to říct, neskutečný a ne zcela uvěřitelný (i v rámci filmové/literární fikce), jde o zajímavý obraz toho, jak největší bestií dokáže být "slušný otec rodiny", jedoucí podle oněch zlatých rodinných tradic a hodnot, které dovádí ještě o kousek dál. Ketchum prostě tyhle temné stránky lidství vykresluje až nechutně bravurně (nebo bravurně nechutně?). A zdá se, že se to v již zajeté spolupráci s Lucky McKeem podařilo převést i do filmové podoby. Neboť Woman, nebude-li se člověk moc nimrat v tom, co se před ním odehrává, je zajímavé pokoukání. Napínavé a takové vnitřně hnusné. Jinak lesní žena (odmítám ji nazývat kanibalkou, protože to není z příběhu vůbec zřejmé) je ztvárněna velmi dobře. 3.5* ()

Reklama

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že tenhle film by si i zasloužil o pár procent vyšší hodnocení. Atmosféra byla fakt super. Dominantní fotřík, zpracované děti a poslušná panička. To vše jen přidávalo na zvrácenosti celého příběhu. Synátor jak se patří zvědavý, je přece sen každého puberťáka mít ve sklepě zavřenou polonahou, sexy kanibalku. Z moralizujícího slušného tatínka a jeho synka se však postupem času klube něco co je možná ještě horší než slečna připoutaná v jeho sklepě. Posledních 20 minut bylo ještě "lepších" než jsem čekal. Já jsem mile překvapen :) 70% ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Tak copak se nám to tu urodilo? Je to bestiální, plné sexu a násilí, psychologicky hluboce ponořené do sraček, a perfektně politicky korektní - žena-zvíře vítězí nad mužem-dobytkem, napřed morálně, posléze i dieteticky. Dílo posouvá naše masturbační horizonty za meze dosud heroicky vytýčené Elfriede Jelinek a lze jen doufat, že neunikne pozornosti Nobelova výboru. Eventuální kandidatura je ale zatížena dvěma handicapy: McKee je Američan a k tomu chlap. --- Takže je to nejspíš béčko… --- ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Originalna indie horrorova drama o civilizovanej rodinke, dobre ukryta pod beckovym plagatom a priemernymi percentami. Neprijemny pocit celu dobu buduje vyborne zvladnuta, osobita rezia, ktora sa az do sameho zaveru zaobide bez explicitnych nechutnosti. Zasol som nad tym, ze chvilami pozeram Martyrs ci Funny Games, chvilu zase Skins. May som absolutne nepochopil, ale po tomto klikam follow na McKeeho. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (1)

  • Chris Cleek (Sean Bridgers) opakovane používa slovo "anoftalmia", čím odkazuje na jednu z jeho dcér, ktorá trpí touto vrodenou absenciou oka. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama