Reklama

Reklama

Velryba titánských rozměrů hraje ústřední roli v tomto svižně natočeném akčním hororu, ve kterém se pro nějakou tu mrtvolu skutečně nejde daleko. Děj se odehrává v nedaleké budoucnosti. Doktorka Michelle Hermanová (Renée O'Connor) se připojila k posádce ponorky USS Pequod pod velením kapitána Achaba (Barry Bostwick), který chce za každou cenu ulovit obří velrybu. Čím je posádka blíže k cíli, tím se Achabovo nutkavé šílenství zvyšuje. Konečně se podaří ponorce kytovce objevit. Stane se Moby Dick obětí, nebo se kapitánovy plány zhroutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Je na palubě bál, však v podpalubí - škoda! - / přerazil Moby kýl a dovnitř teče voda. Tenhle odpad! dávám s láskou, protože myslím, že o něj tvůrcům šlo. Pustila jsem si to jen proto, že jsem chtěla zas jednou vidět moře, což se bohužel nepovedlo. Točilo se evidentně na rybníku Brčálník, co je ve dne docela obyčejný, ale sotva ho večer přikryje černočerná tma, začnou se tam dít podivuhodné věci. Nejdříve to ve vodě zažbluňká, pod břehem zakuňká, v rákosí lupne, ve vrbě hrkne a teprve potom se objeví… Moby Dick. :) Tu slupne loďku, tam si přilepší helikoptérou, posádka bývá v ceně. Jen tomu paznechtovi Achabovi není jeho apetit po chuti – snad že chudák Moby kdysi vzal zavděk jeho škrpálem, v němž Achab omylem zapomněl nohu. To je toho. Bavila jsem se víc než V srdci moře. To sice bylo precizně seriózní, ale kytovec neuměl skákat, na souš se mu nechtělo, natož aby vydával „absenci zvuku“ (prostě držel hubu). ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia od Asylumu vedia ako na mňa. Vedia ako mi navodiť výbuchy smiechu, aj keby som bol tesne pred smrťou. Moby Dick je opäť ďalší z klenotov prerastených potvor, ktoré sú lačné po všetkom čo sa hýbe, lieta či pláva. Asylumáci asi nemajú veľmi v láske námorníctvo, keďže každý ich film ktorý sa točí okolo morských potvor, vyznie ako banda totálnych úbožiakov s IQ detí materskej školy. Aby som však nebol zlý, najdementnejší kapitán predviedol najvačšiu ukážku improvizácie v dejinách kinematografie, pri ktorej McGyver vyznie ako trápny zelenáč. O hercoch či efektoch sa pri týchto filmoch nemý zmysel baviť. No ak sa človek dokáže odosobniť a vypnúť svoju výplň lebky čaká ho nekonečná plejáda absurdných situácií, ktoré natrhnú vašu bránicu. ()

Reklama

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Tak opět, ani ta hvězda to nebude. Maličko starší počin od The Asylum a typicky špatný. Neřeknu, že se loď nehne ani když u ní vyskočí obří Moby Dick, či že týpek dokáže převést odlišné typy pásek z jedné na druhou za pár vteřin. Ale aby se závěrečné dějství odehrávalo skoro u břehu a i přesto dokázalo takové obří stvoření vykukovat z hloubi, či jezdit ohromnou rychlostí z jednoho místa na druhé i na souši, to jsem už nerozdýchal. Do toho děj typicky ucouraný, nezáživný. Hlavní (anti)hrdina je chlápek, co se žene za pomstou - a teď se držte - jen proto, že přišel kvůli onomu Moby Dickovi o nohu. A to by jeden řekl, že by po tolika letech mohl zakopat válečnou sekeru. O efektech nemluvě. Abych nezůstával jen u negativ, hodně se mi líbilo zpracování úvodu á la výstřižky z novin a staré záběry (pro Asylum netypická péče), taktéž hudbu bych s přehledem přiřadil i nějakému tomu velkofilmu. Ale bohužel, to všechno je příliš málo na dorovnání zbytku. 14% ()

djbarrel odpad!

všechny recenze uživatele

A další Mega zářez od mé oblíbené společnosti Mega shitů Asylum ! Po Mega piraňách, Mega chobotnicích, Mega žralocích a dalších přichází Mega velryba ... Parodie na Moby Dicka podle Asylum . Gigantická bílá velryba uhryzla kapitánovi Achabovi kus nohy a s tím i kus mozku, on si postavil futuristickou ponorku (futuristická dle Asylum znamená, že je vybavená LCD monitory) a jde po něm. Po čtyřiceti letech .... v případě Achaba to ještě sedí, ale ten maník s uhryzlou rukou nevypadal na 60 ... ale to je detail. Podstatná je velryba, která požírá všechno, ať už to k jídlu je (velryby ...) či ne (ropné plošiny, výletní lodě) , je nesmrtelná a neprůstřelná a má skvělé schopnosti, umí se pohybovat po souši a pojal jsem podezření, že se možná i naučila létat. Samozřejmně ve filmu je milion dalších komických situací z nichž bych už vypíchl snad tu jak vědátorka přežila na malém ostrůvku výbuch čtyř nukleárních torpéd ... to by snad ani MacGyver nezvládl. Na ostatní nesmysly se klidně podívejte ve filmu, ale neříkejte , že jsem vás nevaroval. 0% ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Kapitánovy plány se zhroutí stejně rychle jako celý tento pokus přijít s něčím opravdu COOL. Ještě že jsem si dvd nekoupil, to bych se musel nakopat! Vyrazit z peněženky 99kč za takovou stupiditu s převelikými lacinými triky?! To teda opravdu nee... A už vůbec nebrat Asylum a hardcore dabing od Řitka video!!! ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama