Reklama

Reklama

Žluté moře

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gu-nam dře jako taxikář v Yanbian (korejská autonomní prefektura severovýchodní části Číny), aby mohl splatit půjčku, kterou si vzal, aby mohl poslal manželku za prací do Jižní Koreje. Situace se ještě zhorší, když Gu-nam ztratí práci. Navíc se stále častěji věnuje hazardu a o manželce už neví šest měsíců. Jednoho dne je mu šéfem podsvětí nabídnuta "práce" v Jižní Koreji, může tak hledat svou maželku a vymazat své dluhy. (-Rastaman-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvé dva kapitoly boli fajn. Depresívny pohľad na taxikára, ktorý je vplyvom životných rozhodnutí v celkom slušnej prdeli, z ktorej nie je cesta von. Bavilo ma sledovať realistické zachytenie jeho každodenných stereotypov. Ten pocit zimy, hladu, beznádeje kombinovanej s nasranosťou bol naozaj hmatateľný.  Potom sa dej posunie osudovou ponukou. Na vrchole dojmov sa Žluté moře dalo prirovnať k Uprchlíkovi (1993). Nasledujúce dve kapitoly sa zmenili na jatka v ktorých som dosť strácal pozornosť, pretože chovanie a motivácie mafiánov išli úplne mimo mňa. Ak som sledoval len taxikára, tak som bol spokojný. Akonáhle ho z čočky kamery vytlačili dvaja mafiáni, tak som dostal prehnanú dávku prehnanosti, a to vrátane minutáže. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejsky odlišný, drsný ale zbytečně dlouhý akční thriller o typicky obyčejném chlapíkovi, kterého finanční krize dostane do situací, které by mu nezáviděli ale skuteční akční hrdinové. 157 minutová délka je pro film absolutně zbytečná, což ukáže převážně první hodina, ve které se opravdu ale opravdu nic neděje. Později se film celkem slušně rozjede, nabídne pár řádně krvavých a akčních scén ale pořád to je málo a v korejské kinematografii, existuje spousta akčnějších a hlavně zajímavějších kousků. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POJEDEŠ DO KOREJE A NĚKOHO TAM PRO MĚ ZABIJEŠ“....... /// Goo Nam nemá zrovna šťastný dny. Dluh 60 tisíc wonů je slušnej i na číňana, ale díky ,,spasiteli“, má důvod myslet na novej začátek.... Zajímavý (?) vypravěčský tempo. Všechno se děje tak nějak samozřejmě, žádnej stres, hluchý místa se tvářej zábavně a všichni dělaj jakoby nic, a že to, co se doposud stalo nebylo důležitý, protože to hlavní teprve přijde (jasan, vždyť je pryč jen hodina....). Nekecaj, přijde! Akční honičky ,,ne“auty, chlapci se řežou nejen nožem a nebo sekerou, ale i prasečíma kostma (což mi připadá obzvláště nehygienické) a i když je to přehnaný a s policajtů dělaj děsný kretény (nerozčiluj se, z těch korejskejch...) jsem v klidu a říkám si ,,AKCE vole, to musí bejt“, a jsem zvědavej, jestli je fakt nesmrtelnej. Goo Nam dokazuje, že když si člověk myslí, že už nemůže, tak může ještě jednou tolik (bavíme se o zdrhání a rvačkách...), všichni se navzájem likvidujou, ten přišel o ochranku, ten o celou tlupu a ....je to fakt dlouhýýýý....! Kdyby vynechali kraviny (třeba scény, kde se žere. To je fakt brutalita...), nebyla by tu smrtící stopáž a mohl jsem se rozplývat nad 5* záležitostí. Takhle je to ,,jen“ 3a½!, ale dám 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i v Číně se maj na pozoru před holkama, s očima šikmýma jak vagína (jsem já to ale veršotepec!). 2.) Myslím si, že dokážu rozeznat Číňana od Korejce. 3.) Thx za titule ,,richja“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem zase jednou dostal, obrazně řečeno, po čuni. Pomalejší, hodinu trvající rozjezd vystřídá makabrózní akce, při které lítají nože, sekyry, prasečí kosti a další věci, kterými lze ublížit člověku. Ani se vám nechce věřit, že hlavní hrdina, taková sušinka, tolik vydrží. Jak přibývají další aktéři, tak se tempo zvyšuje. Dokonce se dočkáme i efektní honičky v autech. Prostě akčňák se vším všudy, ideální na odreagování (já vim, až na těch 157 minut). Jen to zobrazení neschopnosti jihokorejské policie bylo dost přehnaný, ale co už, aspoň to byla trošičku vtipná vsuvka do toho marastu a zmaru kolem. Podtrženo, sečteno, čtyři hvězdy, jen to fikne. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hong-jin Na sa môže s kľudným svedomím zaradiť medzi kórejskú filmársku špičku. Na poli autorského filmu umne využíva násilie a prekračovanie únosných medzí v rámci explicitnosti vo svoj prospech. Jeho diela majú atmosféru, sú dramaturgicky vyvážené. Postavy možno pôsobia chladným dojmom ale v rámci motivácií a určitej kauzality, ktorá tu stavia na náhodu a zradu fungujú bezchybne. Nemá to žiadne morálne posolstvo ani sa to nehrá na nejako veľké umenie. Ale v rámci žánru je to rovnaká pochúťka ako režisérov predchádzajúci snímok The Chaser. Najfunkčnejšie využitie filmovej reči za veľmi dlhú dobu. Rozprávanie obrazom striedajú uveriteľné dialógy. Yellow Sea je v zásade o sebadeštrukcii, pomste a nádeji, ktorá na konci aj tak zomrie. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama