Reklama

Reklama

Žluté moře

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Gu-nam dře jako taxikář v Yanbian (korejská autonomní prefektura severovýchodní části Číny), aby mohl splatit půjčku, kterou si vzal, aby mohl poslal manželku za prací do Jižní Koreje. Situace se ještě zhorší, když Gu-nam ztratí práci. Navíc se stále častěji věnuje hazardu a o manželce už neví šest měsíců. Jednoho dne je mu šéfem podsvětí nabídnuta "práce" v Jižní Koreji, může tak hledat svou maželku a vymazat své dluhy. (-Rastaman-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

danliofer 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček hlavně za ty neskutečně suprovně nasnímané honičky. Co se týče počtu zmasakrovaných členů gangů mi to trochu připomnělo starého dobrého Old Boye, kde jeden přepere celou řadu chlápků :-)) V tom si Korejci koukám vyloženě libují. A ještě se tomu mohl člověk zasmát, protože když čert sere, tak vždy na jednu hromadu. Tady těch hromad bylo ale setsakramentsky požehnaně :-)) V Koreji holt mají více čertů... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hong-jin Na sa môže s kľudným svedomím zaradiť medzi kórejskú filmársku špičku. Na poli autorského filmu umne využíva násilie a prekračovanie únosných medzí v rámci explicitnosti vo svoj prospech. Jeho diela majú atmosféru, sú dramaturgicky vyvážené. Postavy možno pôsobia chladným dojmom ale v rámci motivácií a určitej kauzality, ktorá tu stavia na náhodu a zradu fungujú bezchybne. Nemá to žiadne morálne posolstvo ani sa to nehrá na nejako veľké umenie. Ale v rámci žánru je to rovnaká pochúťka ako režisérov predchádzajúci snímok The Chaser. Najfunkčnejšie využitie filmovej reči za veľmi dlhú dobu. Rozprávanie obrazom striedajú uveriteľné dialógy. Yellow Sea je v zásade o sebadeštrukcii, pomste a nádeji, ktorá na konci aj tak zomrie. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

První polovina, která je zcela bez akce mě rozhodně bavila nejvíc a utekla mi, jako voda. Ale jakmile nastala akce, přestalo mě to bavit. Je bez nápadu, je krásný že se používají sekerky a nože, ale je to bez choreografie, spíš obyčejné mlácení hlava-nehlava. Policajti jsou fakt magoři, alespoň hlavní hrdina je frajer. Poslední dobou mám smůlu na Korejský filmy, asi za to můžou ta přehnaná očekávání. 5/10 ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Luxusní akční thriller, který vypadá dobře i během relativně nedůležitých a statičtějších scén. Když se však zčistajasna rozjede zběsilá akce, konkrétně například jedna z nejlepších filmových honiček vůbec, The Yellow Sea vypadá skutečně úžasně. Za počet zdemolovaných vozů by se nestyděl ani Semir Gerkhan a jeho kolegové z dálničního revíru, jejichž tempo je vražedné. Podobně by se za hektolitry krve díky silnému důrazu na sečné a bodné (čti: sekery a nože) nemusel stydět lecjaký slasher. The Yellow Sea skutečně v mnohém připomene slavného Oldboye, ale narozdíl od něj se mermomocí nesnaží být kdovíjak hluboký a klade spíš důraz na akci. Jediné co by se dalo vytknout je samotné rozuzlování zápletky, které skoro působí jako ještě větší zauzlení. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsem tak otrávený a znechucený, že budu stručný. Zápory: Pekelná ruční kamera mi ze sledování téhle potenciálně pětihvězdné sekernické řežby učinila podívanou plnou utrpení; chvílemi mi ze skákajícího obrazu bylo opravdu na blití. A taky jsem se v ději občas špatně orientoval, nejen díky specifické asijské filmové řeči, ale i díky špatným amatérským titulkům. Ovšem v porovnání s kamerou šlo už pouze o drobnou kosmetickou vadu. Klady: Film mě přiměl nastudovat si něco informací o korejské populaci v Číně a následně i pár kapitol z korejské historie. A dál už nenapíšu nic, protože jsem opravdu otrávený a znechucený. Umlátit kameramana po korejsku sekyrou nebo prasečí kostí, zatraceně. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno