Na cestě po Mallorce (TV film)

Dokumentární / Krátkometrážní

Česko, 2010, 26 min

TV/// Obyvatelé 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +hodně se dozvíte o místních ledech, kteří zde žijí, o jejich obživě a o tom, že Mallorka je oblíbené turistické místo -už o něco méně vás oslní hudební doprovod, méně toho uvidíte z přírody a stále stejný postup při natáčení a vyprávění taky neoslní/// Jsme nevěděl že Mallorka se vyslovuje Majorka, dost divně mi to zní. Jinak ničím nevybočující další díl z řady tohoto cestopisu./// Celkem 73%///(17.2.2011)

Mallorca je nádherný ostrov plný překrásné přírody a přívětivých lidí, kteří rádi turistům pomůžou. Vidíme stavby z kamene, které jsou prakticky po celém ostrově. Samozřejmě, že ostrov je "živ" z přijíždějících výletníků, kteří prožívají dovolenou na kterou budou dlouho vzpomínat. Je to Nadalovo rodiště, konkrétně městečko Manacor, ve kterém mezi hlavní zábavu patří tanec a to všech věkových kategorií. Dále vidíme výrobu praků, pomocí kterých místní lidé pořádají zajímavé soutěže ve střelbě. Budoucí návštěvníky upozorňuji, ať si dávají pozor, hlavně tedy na trzích, na tzv. dívky s karafiáty. Jsou to ženy, které k vám přistoupí s květinou a vítají vás ve Španělsku, jenže druhá zatím vás okrádá a vy jste najednou bez nějaké cennosti, kterou byste měli nechat zamčenou v trezoru na hotelovém pokoji. Hlavní město ostrova se jmenuje Palma, které má 400 000 obyvatel. Já se na Mallorcu v budoucnu chystám, takže tímto děkuji ČT za zpracování zajímavého dokumenu, který hodnotím čtyřmi hvězdami. Adios amigos:-)(11.1.2011)

• ilemas

Už mě tenhle pořad nebere. Uvítal bych více z přírody, pláže , hory, památky, architekturu, spíše turistické zajímavosti než se samé lidové zvyky, tradice, a řemesla. Z ostrova pak nevidíme téměř nic, vše je točené někde v místnosti, což se může odehrávat kdekoliv. Většinu pořadu prokecají okolo výroby čehokoli.(11.1.2011)

• Ravic

Je to opak toho co jsem očekával. Bez ukázky nádherných pláží, které právě dělají Mallorcu tím čím je. Zvyky a tradice jsou sice pěkná věc, ale to hlavní je zcela opomenuto. Velké zklamání z tohoto dílu.(15.1.2011)