Reklama

Reklama

Sólo pro... Jarret - Speciál

(koncert)

Obsahy(1)

Muzikantská partička z Liberce na sebe výrazně upozornila již ve druhé polovině 90. let. V té době se jejich zvuk dal zařadit k relativně mainstreamovému akustickému folku, postupem času však začal Jarret přitvrzovat. Písně Jarretu nikdy nebyly prvoplánovými, snadno zapamatovatelnými hity, přesto si skupina vybudovala silné posluchačské zázemí po celé ČR. Příčin je několik: expresivní, barevný a intonačně jistý hlas zpěvačky Hanky Skřivánkové, pódiový výkon, který nikdy neklesne pod velmi vysoko umístěnou laťku, péče o každý detail ve výstavbě hudebních ploch, touha po vyváženém a v rámci folku novátorském zvuku. Nadžánrové renomé si získali deskou Unikát z roku 2002, svoje dominantní postavení mezi českými folk-rockery potvrdili albem Vztahem zapni! Jejich současná hudba je kupodivu často ztišená, konejšivá, založená na jemných rytmických figurách, souzvuku kláves a kytary, jejichž tóny se proplétají se samplovanými smyčkami. Složení skupiny: Hanka Skřivánková (zpěv, klávesky), Michal Kadlec (zpěv, kytary), Vlasta Třešňák (zpěv, kytara, klávesy), Marek Štulír (baskytara), Jan Noha (zpěv, bicí). K tomuto základnímu složení se stále častěji přidává hostující Jan Provazník (saxofon, bonga, harmonika). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jarret mám pořád zafixvaný jako mladou kapelu, ale oni jsou už vlastně bardové, kteří za pár oslaví neskutečných 25 let společného hraní. Kdo jednou zaslechl zpívat Hanku Skřivánkovou, nikdy její hlas nezapomene. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Podle fotografií ve zdejší "Galerii" jsem pořad skutečně viděl. Jenže: -------- V titulcích pořadu uvedeno: název Sólo pro Jarret; rok výroby 2006. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama