Reklama

Reklama

Re-Invention World Tour

(koncert)
Hudební / Dokumentární
USA, 2004

Režie:

Mark Romanek

Hrají:

Madonna

Obsahy(1)

Páté Madonnino světové turné s názvem Re-Invention se neslo v duchu obnovování, tudíž se fanoušci Madonny mohli těšit na staré dobré hity ale i nové písně z alba "American life". Koncert započal navoděním atmosféry intrem "The Beast Within", kdy Madonna přirovnává materiální svět k šelmě, která je nebezpečná pro každého z nás a v rytmu orientální melodie odříkává verše z Bible. První písní koncertu je Vogue v barokním stylu, při které popová královna provádí v korzetu různé jogínské pozice. Poté následuje army stylizace k novému albu "American life", tím Madonna chtěla dát najevo celému světu svůj nesouhlas s válkou George Bushe. Z armády se přesuneme do 20. let k rytmu Burlesque a cirkusu, kde zazní pár zremixovaných písní. Poté nás Madonna pozve do Paříže 30. let a zatančíme si krásné tango. Podíváme se i do Skotska; Madonna má na sobě dlouhou károvanou sukni a tričko s vtipným názvem : „Kabbalists do it better“ a tančí na rytmy opravdového skotského dudáka. Vystoupení již tradičně končí v tanečním rytmu, tentokrát v hollywoodském stylu písní "Music" a třpitivé "Holiday". Během turné se natáčel dokument I´m going to tell you a secret. (Lasombra)

(více)

Recenze (5)

mira.l 

všechny recenze uživatele

Part 1. Nevím. Zatím nevím, jak to zhodnotit. DVD I'm Going to Tell You a Secret už mi doma leží asi rok a půl, až teď jsem se dokopal k tomu, abych ho vsunul do přehrávače. A ejhle, jaké bylo moje překvapení/zklamání, když mi asi po půl hodině došlo, že tohle není tak nějak úplně to, co jsem chtěl vidět... Vlastně asi na každém DVD z Madonniných koncertů je jako bonusový materiál video, které ve stopáži cca 20 - 25 minut ukazuje záběry ze zákulisí, z přípravy turné. Jako bonus ke koncertu mi to nevadí, ale koukat přes dvě hodiny na převážně černobílé záběry ze zákulisí, na "kolečko" před každým koncertem (Amen), na blablabla řeči, to mě fakt nebavilo. Divák se tu nedočká snad jediné celé písničky, ty jsou pouze ve formě několika fragmentů. Svojí hodnotu ten záznam asi má, ale já chtěl vidět koncert, nevím proč jsem si tenkrát myslel, že na disku je koncert... Jak jsem se ale dočet, před časem unikl na internet záznam koncertu v celkem slušné kvalitě, a jak jsem pohledem na externí disk zjistil, staženo mám, takže ohodnotím až poté, co se podívám na to, na co jsem se podívat chtěl. Opravdu tak nějak nevím, co tímhle DVD chtěla madam Ciccone říct, a proč nikdy nevyšel oficiálně koncert jako takový...:-/. Part 2. Mám-li hodnotit koncert jako takový, tak pak není co řešit. Show, jakou Madonna umí, zase trochu jiná než ostatní, ale zase nenudí po celou dobu. A v tomto případě koncert hodnotit budu, o tom dokumentu nechci zase dlouho slyšet. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se říká show. Pomalu turné těch největších hitů. Je to plné, různorodé a přesto to jako celek skvěle funguje. Madonna to rozhodně umí. Celé dvě hodiny je stále na co se koukat. ()

Reklama

lapatata 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím, jestli se tady hodnotí turné Re-invation nebo jeho ilegálně leaknutý rozpracovaný a nikdy nedokončený záznam z Lisabonu. Tak jako tak je výsledek 90% velmi slibný. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Někdy bych byla nejradši, kdyby místo koncertů distribuovala jen ta videa, která k show točí jako pozadí. Protože ty záběry k Vogue a celá propagace Re Invention je na tom to nejlepší. Setlist je až příliš podřízen hromadě politických podtextů a celkový zvuk je extrémně trendy zkreslený v postprodukci. A pokud písničky přecházejí jedna v druhou z Deeper and Deeper do Die Another Day nevidím v tom žádný smysl. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Oficiálního vydání záznamu tohoto koncertu se nejspíš již nedočkáme a je definitivně nahrazen dokumentem „I'm Going To Tell You A Secret“. Přesto se na internetu zrodil fanouškovský DVD počin (i s bonusy), který má víc šťávy než celá THE STICKY & SWEET TOUR. Klobouk dolů. Prostřihy na projekce, projekce prolínající se s hlavním obrazem, profesionální kvalitní záběry se střídají s těmi, které jakoby (kvalitně) natočil nějaký fanda na mobil a dal na youtube – a ono to má díky tomu až dokumentární nádech autentičnosti (což se ne vždy dá říct o Madonině zpěvu). Zvukový záznam vždy neladí přesně s obrazem a poslední scéna už přecejen usvědčí z prostříhanosti z více koncertů… ale celou dobu jsem se bavil a být Madonnou, tak tohle DVD vezmu za své ;) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Madonna musela odložit druhé vystoupení svého turné o den z 25. na 26. květen kvůli nemoci. (Lasombra)
  • Podobně, jako Drowned World Tour bylo v plánu vysílat jeden koncert v televizi. Avšak vyjednávání s televizní společností CBS se nezdařily, když televize nechtěla vyhovět Madonnině požadavku, aby koncert vysílali dvě hodiny v kuse bez přerušení reklamou. (Lasombra)
  • Madonna původně zamýšlela sehrát tři koncerty v Izraeli, ale své plány musela zrušit z důvodů bezpečnosti. (Lasombra)

Reklama

Reklama