Fortapaš

• Itálie

Fortapàsc

Itálie, 2009, 108 min

Marco Risi

Totožná osnova ako pri "Sicilian Girl", len s vernejšie a sympatickejšie stvárnením hrdinom. Sporadicky sa objavujúca fazóna "Gomory" oku ulahodí...(15.3.2011)

Vysílání ČT2, pondělí 14.3.2011. Myslím, že filmu vzhledem k typické italské ukecanosti ve stylu samopalu vz. 57 (RATATATATATATATATA ...) by více slušel CZ dabing, než nějaké žluté titulky, které nestíhají a neobsahují vše, co by měly. To v naší zemi, kde používáme mnohoobsažný CZ jazyk, jistě snižuje hodnotu filmu na tři hvězdičky.(17.3.2011)

Hodně zajímavý film ukazující prorostlost organizovaného zločinu se zastupitelstvem, včetně boje o teritoria jednotlivých rodin v italských kulisách. A jeden pan novinář proti novinářům-zaměstnancům. Syrově podaný příběh, který mě dost oslovil, ale asi film budu muset sjet ještě jednou, bylo toho na jedno shlédnutí trochu příliš.(20.3.2011)

Pronto? Pronto. Pronto! Pronto, pronto; pronto pronto. Pronto? Pronto! Pronto!! Pronto... Pronto?!? Pronto, pronto, pronto, pronto! Pronto. - Zhruba takhle by se daly vystihnout všechny dialogy :)(16.3.2011)

Film jsem nahrál z tv na rekordér, tak jsem si titulky případně pustil znovu. Italové v něm opravdu mluví jako ze samopalu. :) To ale nesnižuje jeho kvality. Dobrý film o italské mafii, dokonalá atmosféra 80. let - prostředí, auta, hudba. Myslel jsem si, že byl dokonce natočen v té době, nejen že o ní pojednává. Dokonalé.(18.3.2011)

Mafiánský film z atraktivního prostředí.(15.3.2011)