Reklama

Reklama

Thais

všechny plakáty
Krátkometrážní
Itálie, 1917, 35 min

Recenze (3)

Kass 

všechny recenze uživatele

Nekoukatelné. Film má možná nějaký umělecký přínos, ale rozklíčovat jsem ho nedokázal. Má zajímavou scénografii, ale kvůli příšerné kvalitě filmu jsem ji nedokázal náležitě ocenit. I tak ale nešlo o nic úžasného a vážně pochybuji, že by při lepší prezentaci s mým hodnocením významně zamávala. Film je výrazně statický, s často sáhodlouhými mezititulky. Být natočený tak o sedm let dřív, zřejmě bych ho v jistých ohledech i ocenil. Takhle ani omylem a klidně budu za burana co nechápe historický význam a neumí číst mezi řádky. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Franceův námět (i jazyk) se více hodí k surrealistické snové a podvědomé surrealistické poetice, futuristický princip by člověk hledal ve větším technicismu. K futurismu se tedy snímek váže jednak způsobem snímání, jednak výtvarnou složkou interiérů, tak i destrukcí v závěru. ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

Tento nemý film je tiež známy pod názvom ´Perfido incanto´. Režisérom je Anton Giulio Bragaglia. Scenár napísali Anton Giulio Bragaglia a Riccardo Cassano. Scénu pripravil Enrico Prampolini. Kameru mal Luigi Dell´Otti. Film bol vyrobený v štúdiu Novissima Film v Ríme v roku 1916. Je to prvý film, ktorý Anton Giulio Bragaglia režíroval. Ako kulisy použil obrazy futuristických maliarov, ktoré mali umocniť dej príbehu a vzbudiť v divákovi pocity silnejšie než obyčajné filmové zábery. Toto dielo sa môže považovať za prvý pokus o futuristický film. ()

Reklama

Reklama