Wonders of the Universe (TV seriál)

Dokumentární

Velká Británie, 2011

Jsem spokojen s tímto seriálem! Brian Cox je vlastně takový mladší Michio Kaku.(15.9.2011)

Dalsi povedeny dokument od BBC s profesorem Brianem Coxem. Prvni dil Osud, byl slabsi ( 3 hvezdicky), ale druhy dil Hvezdny prach (5 hvezdicek) stal za to o vzniku chemickych prvku pri Big bangu a ve hvezdach, treti dil Pad je o gravitaci (4hvezdicky) a 4.dil Poslove o svetle (4 hvezdicky). Vyborne jsou animace galaxii, hvezd atd. Profesor Brian Cox je neco jako David Attenbourg v biologickych dokumentech BBC. Kdo se chce neco dozvedet o Vesmiru, tomu ho mohu jen doporucit tento serial :).(26.4.2011)

Slabý dokument, ale po vizuální stránce paráda.(12.10.2011)

Hond'tz en hond'tz ov uond'z. Brian Cox se zápalem sobě vlastním prezentuje v krásně graficky zpracovaném dokumentárním seriálu BBC zázraky Vesmíru a způsobem stravitelným pro masy objasňuje rozličné procesy, probíhající v kosmu. Jednotlivé díly jsou plné epických momentů typu:"Podívejte se na mě, jsem na hoře! Podívejte se, teď jsem na poušti! Teď stojím u vodopádu!" a lens flareů, přítomných snad v každé animaci, přesto právě díky opravdu pěkným animacím různých útvarů a procesů probíhajících ve vesmíru a jejich názornému a snadno pochopitelnému přiblížení divákovi tento seriál jistě stojí za zhlédnutí každému, koho aspoň trochu fascinuje vesmír. + Skoro bych zapomněl na skvělý soundtrack, který složil Sheridan Tongue a kolem kterého byla značná kontroverze, jelikož se diváci BBC dožadovali (a také dosáhli) jeho ztlumení, jelikož je prý příliš rušil při sledování seriálu.(31.7.2011)

• Courrier

Jeden ze slabších počinů BBC. První pul hodinu má člověk spíš pocit že se dívá na záběry z něčí dovolené a potom už následuje pouze jednostranný náhled na jeden z možných konců našeho vesmíru. Určitě bych netvrdil že je to čistá ztráta času, ale člověk si při sledování musí uvědomit že mu je překládána jedna z mnoha teorií která se ale jednodušeji dá shrnout asi tak v deseti větách a není k tomu potřeba hodinový dokument. Finální hodnocení 35%(10.4.2011)

Nový Carl Sagan? Bohužel ne, Brian Cox mi není moc sympatický, ale je to natočeno líbivě, i když po odborné stránce stroze. Avšak každá popularizace dobrá!(8.3.2012)