Reklama

Reklama

Zázraky vesmíru

(seriál)
  • Česko Kouzelný vesmír (více)
TV spot

Epizody(4)

Vesmír je pro lidskou mysl takřka neuchopitelný. Je starý skoro 14 miliard let, dlouhý 93 miliard světelných let, obsahuje přes sto miliard galaxií, v nichž září stovky miliard hvězd... S fyzikem Brianem Coxem pochopíme, jak tohle kolosální divadlo vlastně funguje – nebo alespoň do té míry, kam zatím došlo lidské poznání. Pomohou nám příklady z naší vlastní Země i špičková počítačová grafika. Uvidíme obří supernovy, čerstvě objevené galaxie a pokusíme se přiblížit nejvzdálenějším, nejstarším a nejpodivuhodnějším částem vesmíru.
Brian Cox, fascinující vesmír, hledání odpovědí na zásadní otázky našeho světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (20)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Dokumenty o vesmíre ma neprestávajú fascinovať, práve naopak. Čím viac toho vieme, tým viac si uvedomujeme, koľko toho ešte nevieme..vďaka Bohu za Hubblov teleskop, tisíce družíc a kozmických sond, ktorých očami sa môžeme dívať do vesmíru (ale existuje aj druhá strana mince, a to je vesmírny odpad, ktorý produkujeme...ale je skvelé, že už aspoň uvažujeme o tom, ako ho zredukovať, keďže vesmírny odpad ohrozuje ostatné - ešte funkčné sondy a družice, nehovoriac o tom, že ohrozuje hlavne ISS - medzinárodnú vesmírnu stanicu)... ale jednoznačne je až fascinujúce, ako sa - len za posledné desiatky rokov - zvýšila koncentrácia vedeckých vynálezov a pokroku. Každá časť tohto dokumentu vysvetľuje inú záhadu vesmíru (priestor a čas, hviezdy, gravitácia..) a je natočený naozaj veľmi zaujímavo. ()

Courrier 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších počinů BBC. První pul hodinu má člověk spíš pocit že se dívá na záběry z něčí dovolené a potom už následuje pouze jednostranný náhled na jeden z možných konců našeho vesmíru. Určitě bych netvrdil že je to čistá ztráta času, ale člověk si při sledování musí uvědomit že mu je překládána jedna z mnoha teorií která se ale jednodušeji dá shrnout asi tak v deseti větách a není k tomu potřeba hodinový dokument. Finální hodnocení 35% ()

Reklama

krt7236826 

všechny recenze uživatele

dookola omielané už tak každému jasné a zjavné veci ktoré sú len stále inak povedané až mi to liezlo na nervy. nič nové som sa nedozvedel, nebolo to zaujímavé ani sledovať. čas ? zázrak vesmíru sračky typu čas plynie len jedným smerom prečo je tomu tak a blá blá blá ... pozrite si radšej dokáč "ako funguje vesmír" to po pozretí človek pustí zas lebo toho bolo toľko že nestíha vstrebávať. komentár je tam schválne čo najstupídnejší a sedliacký no človek má čo robiť aby rozumel. toto som pozeral a komentáre boli spleť všetkých možných slov ktoré boli ajtak sedliacke a na konci vety stratil účel lebo veta nemala význam. stratil som u toho čas ktorý nemôžem vrátiť a také varovanie malo byť hned na začiatku ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozí sérii Wonders of solar system jsem uvítal především původní nápady, zejména v podobě destinací kam se Brian Cox vypravuje. Cox je naprosto skvělým průvodcem, jež umí o vesmíru vyprávět srozumitelně, jednoduše a přitom zajímavě a chvílemi téměř poeticky. Každý díl má skvělou gradaci, tím jak Cox popisuje jevy nejdříve nekonkrétně a obšírně a postupně přidává na věcnosti, názorných příkladech a skládá do hromady nečekané souvislosti, přičemž závěry bývají skvělé formulované, pro mě obohacující a krásné. Jestli je mezi průvodci dokumentárních filmů nějaký pomyslná nástupce Davidat Attenborougha, nechť je to tento profesor. ()

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Další z nekončící řady povedených dokumentů z dílny BBC... Čtyři padesátiminutové díly by na nějaký podrobný výklad o "zázracích vesmíru" rozhodně nestačily, ale o ten se tato minisérie ani nesnaží... Sympatický průvodce - profesor Brian Cox - podává poměrně náročnou látku velice nenuceně a polopaticky. Obzvlášť základy / základní myšlenky, které je třeba pochopit pro další uvažování o vesmíru, jsou pokládány velice srozumitelně a doplňovány nejrůznějšími příklady a názornými ukázkami, které jsou v naprosté většině z opravdu přenádherných míst na zemi, ať už ze zasněžených vrcholků hor či rozpálených písečných dun, zalitých oranžovým slunečním svitem. Po osvětlení nutných základů se pak na chvíli zastavíte u některých komplikovanějších, ale o to více zajímavých informací, na které však není dáván žádný důraz a jsou skutečně spíše pro zajímavost... Samotného mě vesmír zajímá a fascinuje, proto musím přiznat, že mi tento dokument moc nových informací neposkytl. Avšak mi velmi pomohl utřídit si ony základy, proto bych neváhal tuto čtyřdílnou minisérii doporučit v podstatě komukoli - ať už vás vesmír zajímá, či jste v této oblasti úplným nováčkem... Takže shrnutí: Tento dokument vás velice příjemnou a nenucenou formou seznámí se základními principy a myšlenkami o vesmíru + jako bonus se podíváte na pár opravdu nádherných míst. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama