Reklama

Reklama

Ezel

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Turecko, (2009–2011), 120 h 12 min (Minutáž: 90–199 min)

Režie:

Uluç Bayraktar

Hrají:

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Sedef Avcı, Bade İşçil, Sarp Akkaya, Haluk Bilginer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(71)

Šarmantní a bohatý Ömer je snem mnoha žen. Po letech vojenské služby se vrací domů a chystá se oženit s překrásnou dívkou. Už se zdá, že bude mít život, po jakém toužil, ale jednoho dne je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po vzpouře a požáru ve vězení se dostane na svobodu, ale je prohlášen za mrtvého. Po plastické operaci se pod jménem Ezel vrací a hodlá se pomstít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

fiLLthe3DD

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek telenovel - Ezel mne nebavil... Jak je to možné? Ezel totiž není telenovela... Ano, k tomuto žánru má nakročeno díky natahování zápletky (71 epizod oproti 90 minutové stopáži jednotlivé epizody)... Přesto však Ezel svůj příběh vypráví pozvolna (u telenovel obvykle stačí vynechat mnoštví dílů a zhlédnout jeden jediný a hned jste v obraze, u Ezela to tak není - vynecháteli jeden jediný díl tak absolutně nevíte o čem je řeč)... Hodnotit si netroufám (neviděl jsem dost dílů), přesto si troufám říct, že kdyby nebyla reputace turků natolik pokažená pofidérní Šeherezádou, bylo by hodnocení Ezela bylo někde u 80ti %... Být tento seriál v červených číslech, jsem uražen, nicméně zdejších 50 mě uráží zrovna tak... Ezel se mi sice v mnohém nelíbil, nicméně herci, hudba a prostředí obtojí na jedničku, děj je nepředvídatelný a žánrově je to mnohem lépe zvládnutější počin než provařený Kmotr... Za mě 45%, objektivně za 70%... Fakt jsem čekal telenovelu a ne seriál na úrovni s tak komplikovaným a těžko pochopoitelným dějem (zde i ty milostné propletence mají nějaký vývoj a není to jen o tom že on chce jí a ona jeho).... 5 hvězd dal buď ten kdo si libuje v braku nebo ten, kdo viděl komplet celý seriál... Odpad dal snad jen primitiv poznamenaný Šeherezádou (která mimochodem strčí alespoň Esmeraldu a Rosalindu do kapsy).... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

A co, že má tento turecký seriál na IMDb tak vysoké hodnocení? Tam jsou přece televizní seriály nadhodnocovány úplně běžně. To tomu mám dát tak vysoké hodnocení jenom proto, že to má nějaký děj? A není náhodou nějaký děj jenom ten úplný základ všeho? A co ty hloupé zdlouhavé dialogy a prázdné natahované scény nebo úsměvné dějové zvraty? Nevím, pro mě je to jen další podřadný televizní seriál, jakých běží v současné době v TV tak 90%. Dát tomuto třeba jen 2 hvězdy by pro mě byl přinejmenším tak těžký úkol, jako vyslovit jméno hlavního představitele. 10% ()

Reklama

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Ezel je převelice zajímavý seriál který  zaujme i po vícero zhlédnuti, pořád i když okoukaný děj dokáže zaujmout vícekrát. Tohle se povedlo a hodně, seriál má vynikající atmosféru, hudbu, postavy, děj a hlavně i zpracovaní. Nejvíce se mi líbila postava Ramize Karaeskiho, geniální zpracovaní i provedení té postaví. Když to dávali v TV tak jsme si s rodinou nenechali ujít žádný díl. ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Opravdovou náhodou jsem zabrousil sem... a po tom hodně rozdílném hodnocení co tu je k vidění jsem zpozorněl... a pročetl následně hodně komentářů. Rozhodl jsme se a naskočil na youtube. A v jednom jediném týdnu jsem zhltal všechny díly. Neuvěřitelně navykové a až nebezpečně okrádající o čas. A teď si kladu otázku, jak já, člověk už dlouhou dobu veskrze solidní, mohl tak hluboce klesnout... do bahna levných seriálů? :) Ale nelituji. Kdo by to byl do těch tureckých kluků řekl, no žejo? První dvě třetiny Ezel a od poslední třetiny můj oblíbenec Ali 'Kirgiz'. A teď, měsíc po dokoukání, zatím úspěšně bojuji s něčím uvnitř mne, které chce koukat znovu. A děkuji člověkovi s nickem Ezel bayraktar, který tento skvostný seriál na youtube upnul. Edit 24.9.2017 : opravdu jsme národem namyšlených ignorantů. Ho*no víme a ještě jsme na to pyšní. Edit 19.7.2018 : jen tak pro zajímavost jsem nakoukl na hodnocení na IMDB - 8,5 ... vs 85% 'po našem'. Edit 23.7.2020 : IMDB - 8,6 ... vs 52% (!) u nás'. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Po Tisíc a jednej noci a Sultánovi je toto celkom fajn prekvapenie. Už to nie je len čistá islamská propaganda, ale je to celkom zaujímavý moderný seriál z tureckej produkcie. Lenže stále je to hŕba nezmyslov a scén, ktoré by som do seriálu, aby bol zaujímavý a znesiteľný nedal. Ale ak máte potrebu naozaj sledovať komerčné televízie a ich seriály a filmy, toto už nie je taká hrôza a môžete skúsiť. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (7)

  • Sportovní auto, které se objevilo v první epizodě, je Shelby cobra z roku 1965. (fiLLthe3DD)
  • Seriál měl v Turecku nevídaný úspěch. Jeho premiéru sledovalo přes 13 milionů diváků, přičemž si četné publikum zvládl udržet. (fiLLthe3DD)
  • Verše, které strýček Ramiz (Tuncel Kurtiz) v seriálu recituje, jsou od slavných filozofů Omera Rumiho a básníků Oscara Wildea, Shakespeara, Nazima Hikmeta, Edipa Cansevera a Birhama Keskina. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama