Reklama

Reklama

Ezel

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Turecko, (2009–2011), 120 h 12 min (Minutáž: 90–199 min)

Režie:

Uluç Bayraktar

Hrají:

Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Yiğit Özşener, Tuncel Kurtiz, Rıza Kocaoğlu, Barış Falay, Sedef Avcı, Bade İşçil, Sarp Akkaya, Haluk Bilginer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(71)

Šarmantní a bohatý Ömer je snem mnoha žen. Po letech vojenské služby se vrací domů a chystá se oženit s překrásnou dívkou. Už se zdá, že bude mít život, po jakém toužil, ale jednoho dne je obviněn ze zločinu, který nespáchal. Po vzpouře a požáru ve vězení se dostane na svobodu, ale je prohlášen za mrtvého. Po plastické operaci se pod jménem Ezel vrací a hodlá se pomstít... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (7)

  • V seriálu byly v prvních sériích použity v akčních scénách kuličkové zbraně, přičemž zvuk výstřelu byl později nahrazen odpovídajícím zvukovým efektem. (Michalek)
  • Sportovní auto, které se objevilo v první epizodě, je Shelby cobra z roku 1965. (fiLLthe3DD)
  • Verše, které strýček Ramiz (Tuncel Kurtiz) v seriálu recituje, jsou od slavných filozofů Omera Rumiho a básníků Oscara Wildea, Shakespeara, Nazima Hikmeta, Edipa Cansevera a Birhama Keskina. (fiLLthe3DD)
  • Přestože jsou mobilní čísla hlavních postav vymyšlená, turečtí diváci na ně neustále volají, případně si některá chtějí zřídit jako svoje vlastní. (fiLLthe3DD)
  • Přestože se děj odehrává v Istanbulu, natáčelo se i na Kypru a v chorvatském Dubrovníku. První čtyři epizody se konkrétně natáčely kyperském v hotelu Kaya Artemis. Ezelův (Kenan Imirzalioglu) dům představuje Centrum istanbulského umění ve čtvrti Balat. Istrikal Avenue, kde se Ezel s Eyshan (Cansu Dere) políbili, je pak nejslavnější ulice v Istanbulu, kterou během jednoho vikendu navštíví až téměř 3 miliony lidí. (fiLLthe3DD)
  • Seriál měl v Turecku nevídaný úspěch. Jeho premiéru sledovalo přes 13 milionů diváků, přičemž si četné publikum zvládl udržet. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama